S-a dat liber la pescuit după 15 mai. Administratorii bălților nu mai fac față rezervărilor

Ultima actualizare: 11-05-2020 21:00

De pe 15 mai va fi permis pescuitul, aşa că majoritatea balților au fost rezervate pentru următorul sfârşit de săptămână.

Multe dintre aceste locuri oferă și cazare, în căsuţe pe malul apei, aşa că ideea unui weekend la pescuit le-a surâs multora.

După două luni de pauză, nerăbdarea pescarilor de a-şi întinde undițele abia mai poate fi stăpânită. La o baltă din Baloteşti - judeţul Ilfov, cele 20 de camere pregătite pentru cei ce vor să innopteze pe malul apei sunt rezervate pentru următoarele patru weekenduri. Fie că vorbim de cazare în rulote rustice sau camere de lux cu jacuzzi.

Preţurile variază între 300 şi 400 de lei pe noapte.

Ştefan Mehedințu, administrator: "Avem peşti şi la 30 de kg şi oferim două nopţi de cazare pentru cel care îl prinde pe cel mai mare, două nopţi de cazare cu totul inclus."

Aici, pescarii pot veni şi cu copiii. Pentru cei mici sunt organizate plimbări cu hidrobicicleta sau cu poeniul.

Pescarii sunt aşteptaţi şi la 20 de kilometri de Oradea, unde Ovidiu Raită are trei balti pline cu peste. Cei care vor să rămână peste noapte pe malul apei se pot caza în 13 căsuţe din lemn.

Ovidiu Raită, proprietar: "Fiecare căsuţă are filigoria ei, deci fiecare familie stă la ea, nu există contact cu restul familiilor nicăieri."

Un loc similar găsiţi şi la 30 de kilometri de Alba Iulia, în localitatea Dostat. Acolo, patru tone de crap, caras şi fitofag înoată în trei lacuri intise pe 8 hectare.

Ioan Petreșcu, administrator: "La baltă se poate respecta şi distanţarea socială deoarece avem delimitate locurile pentru pescuit.

O zi pe această baltă, costă 40 de lei iar pescarii pot să îşi ia acasă captură de caras.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO