Romanii, obligati sa monteze detectoare de gaz. Ce risca cei care nu vor respecta legea. "O masura buna, dar aplicata prost"
Romanii vor fi obligati sa isi monteze detectoare de gaz in case. In plus, consumatorii casnici care au geamuri tip termopan, vor avea nevoie si de un senzor special.
Aparatul costa intre 200 si 500 de lei, iar cei care nu vor respecta legea, vor ramane fara gaz. ''O masura buna, dar care se aplica prost'', spun reprezentantii asociatiilor de locatari.
Daca apar scapari in retea se declanseaza alarma si se opreste alimentarea.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Mihai Dumitru sustine ca nu mai are grija aragazului atunci cand pleaca de acasa. Dar nu stie cat l-a costat pentru ca banii i-au fost luati din fondul de reparatii.
Presedintele de bloc considera ca a facut o investitie buna si precizeaza ca nu pretul a fost criteriul de baza.
Paul Balteanu, presedintele asociatiei de locatari: "Nu m-am uitat la pret, ci la calitatea aparatajului. Am luat un electroventil italian mai scump si mai bun."
Intr-un an de la instalare, senzorii s-au activat deja de 6 ori.
Cei care si-au instalat un detector de gaze spun ca au platit pentru un astfel de aparat cate 450 de lei. Daca vreti sa scapati de aceasta investitie, cereti in momentul in care se reabiliteaza blocul sa va monteze la bucatarie un geam termopan mai subtire de 4 milimetri.
In acest caz, dispozitivul nu mai este obligatoriu, spun reprezentantii asociatiilor de locatari, care acuza anumite abuzuri.
Radu Opaina, presedintele Federatiei Asociatiilor de Locatari: "La bucatarie trebuia sa se monteze un anumit tip de geam care sa asigure deflagratiei o zona de refulare, adica spargerea rapida a geamului. Presedintele de asociatie este predispus la comisioane."
Dupa ce ies din garantie, aparatele vor fi schimbate din nou tot pe banii oamenilor.
Potrivit datelor oficiale in Romania au loc intre 10 si 15 scapari periculoase de gaz in fiecare zi. Din pacate in anumite situatii finalul este dramatic asa cum s-a intamplat la inceputul lunii august la Iasi, cand un bloc intreg a sarit in aer.