Explozie la ambasada Chinei din Kargazstan. Persoana kamikaze a murit, iar mai multi agenti de paza au fost raniti

Ultima actualizare: 02-09-2016 07:13
Explozie ambasada Chinei din Biskek

O persoana a fost ucisa si mai multe au fost ranite marti in explozia unei masini capcana in in fata Ambasadei Chinei din Biskek, capitala fostei republici sovietice Kargazstan din Asia Centrala relateaza agentiile Reuters si AFP.

''A murit doar kamikaze si au fost raniti membri ai pazei'' ambasadei, a declarat presei vicepremierul karkaz Jenish Razakov.

O sursa a politiei a declarat ca masina-capcana, un Mitsubishi Delica, a fortat gardul ambasadei si a explodat apoi in centrul complexului, aproape de resedinta ambasadorului.

Potrivit serviciului karkaz de urgenta, membri ai personalului ambasadei Chinei si ai Ambasadei SUA, situata in apropiere, au fost evacuati.

Serviciul national de securitate GKNB a indicat ca a deschis o ancheta in legatura cu explozia in care a murit soferul vehiculului si alte trei persoane.

Conform site-ului kargaz 24.kg, se pare ca masina a fortat portile ambasadei inainte de a exploda. Cele trei persoane ranite erau muncitori care lucrau ca gradinari in incinta ambasadei.

Medici locali au relatat ca dintre persoanele ranite doua sunt membri ai personalului, cetateni karkazi, iar cealalta o femeie, toti trei suferind rani usoare.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO