Ce au ajuns romanii sa-si puna pe pereti in casa, din dorinta de a fi optimisti si ambitiosi. Explicatia sociologilor

Dată publicare: 23-02-2015 08:08
Dată actualizare: 26-02-2015 06:50


"Radem mult si ne iertam, ne ajutam reciproc, ne iubim" - astfel de mesaje sunt share-uite zilnic de mii de oameni pe site-urile de socializare.

Mai nou insa, citatele au ajuns sa-si aiba locul de cinste si in casele si pe peretii romanilor.

In loc de tablouri, prefera sa-si puna mesaje motivationale care sa ii umple de optimism si ambitie.

Trendul citatelor inspirationale a depasit granitele mediului online. Petruta si-a decorat singura peretii din camera.

"Cand ma trezesc si vad o chestie din asta sau seara dupa o zi foarte grea, e ok si e relaxant. Chiar functioneaza si nu cred ca este vreo zi in care sa nu il citesc in mod activ", spune tanara.

Doamna Viorica a ales sa-si lipeasca principiile dupa care se ghideaza chiar in camera de zi, unde primeste musafirii. Si spera ca toti ce-i care-i pasesc pragul, sa fie inspirati.

"Am cautat ceva care sa fie mai mult decat un tablou sau o imagine, am vrut sa arate care sunt valorile noastre. Suntem intelegatori, avem vise mari si le indeplinim impreuna. Asta ii spunem si copilului nostru, ca sa isi insuseasca aceste principii", spune ea.

"E o chestie de definire a identitatii. Musulmanii au citate din Coran pe pereti, sunt idei condensate care sunt mereu in ochii tai", explica sociologul Petru Ilu.

Specialistii sustin insa ca exista riscul ca astfel de mesaje risca sa nu mai aiba acelasi impact, daca incep sa fie citite si memorate ca o poezie.


VIDEO PROTVPLUS.RO