Ce au ajuns romanii sa-si puna pe pereti in casa, din dorinta de a fi optimisti si ambitiosi. Explicatia sociologilor
"Radem mult si ne iertam, ne ajutam reciproc, ne iubim" - astfel de mesaje sunt share-uite zilnic de mii de oameni pe site-urile de socializare.
Mai nou insa, citatele au ajuns sa-si aiba locul de cinste si in casele si pe peretii romanilor.
In loc de tablouri, prefera sa-si puna mesaje motivationale care sa ii umple de optimism si ambitie.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Trendul citatelor inspirationale a depasit granitele mediului online. Petruta si-a decorat singura peretii din camera.
"Cand ma trezesc si vad o chestie din asta sau seara dupa o zi foarte grea, e ok si e relaxant. Chiar functioneaza si nu cred ca este vreo zi in care sa nu il citesc in mod activ", spune tanara.
Doamna Viorica a ales sa-si lipeasca principiile dupa care se ghideaza chiar in camera de zi, unde primeste musafirii. Si spera ca toti ce-i care-i pasesc pragul, sa fie inspirati.
"Am cautat ceva care sa fie mai mult decat un tablou sau o imagine, am vrut sa arate care sunt valorile noastre. Suntem intelegatori, avem vise mari si le indeplinim impreuna. Asta ii spunem si copilului nostru, ca sa isi insuseasca aceste principii", spune ea.
"E o chestie de definire a identitatii. Musulmanii au citate din Coran pe pereti, sunt idei condensate care sunt mereu in ochii tai", explica sociologul Petru Ilu.
Specialistii sustin insa ca exista riscul ca astfel de mesaje risca sa nu mai aiba acelasi impact, daca incep sa fie citite si memorate ca o poezie.