Romanii se aprovizioneaza de la sat. Consumul de alimente cumparate de la tara a crescut cu 30%
Orasenii au obiceiuri tot mai sanatoase. Asa se face ca si consumul de alimente din gospodariile taranesti creste de la an la an cu aproape 30%.
Satui de produsele din magazine, pline de chimicale, cumparatorii isi cauta neamuri si cunoscuti pe la sat. Acum, tot mai multi aleg miei care zburda liberi la pasune si vor oua direct din cuibar.
Diana Ciobanu locuieste in Bucuresti. Va avea musafiri de Paste si vrea ca tot ce va pune pe masa sa fie natural. Asa ca a dat o fuga pana la Stefanesti pentru aprovizionare.
Gospodarul are zilnic astfel de clienti. Iar acum de sarbatori nu are timp nici sa respire.
Si in judetul Alba orasenii si-au facut un obicei din a cumpara de la tara. In Ighiu, de exemplu, aproape la fiecare poarta gasesti ceva de pus in traista.
Romanii sunt tot mai atrasi de ideea unei mese bio de sarbatori. Asa ca din ce in ce mai multi isi rapesc din timpul pretios si dau o fuga pana la tara. Fie ca vor lapte, oua sau miel, aici au ocazia sa vada cu ce sunt hranite animalele si cat de sanatoase sunt produsele pe care dau banii.
Potrivit Asociatiei Bio Romania, consumul de produse eco creste de la an la an cu pana la 30%.
Numai in 2011 am mancat bunatati certificate ecologic in valoare de 80 de milioane de euro.