Gata cu parada modei. Uniforma ar putea fi obligatorie, din clasa I si pana la sfarsitul liceului

Ultimul update: Luni 22 Octombrie 2012 08:32
Data publicarii: Marti 03 Aprilie 2012 16:09
Categorie: Social

Guvernul sustine initiativa legislativa a mai multor parlamentari de introducere a tinutei scolare obligatorii in scoli, initiativa apartinand insa comitetelor scolare si parintilor.

Executivul a formulat, in sedinta de marti, un punct de favorabil initiativei legislative depuse de un grup de parlamentari ai PDL, UDMR si ai minoritatilor nationale privind introducerea tinutei scolare obligatorii in invatamantul general, liceal, profesional obligatoriu de stat si privat.

Potrivit purtatorului de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, initiativa legislativa nu are in vedere introducerea unor uniforme "precum cele existente inainte de 1989".

Interzis cu fusta la scoala. Ce tara isi protejeaza in acest fel elevele de atacuri sexuale

"Proiectul de lege lasa la initiativa comitetelor scolare, in urma consultarii cu parintii, stabilirea identitatii scolare sau introducerea de uniforme pentru elevii din acele unitati scolare, in ideea de a avea o identitate scolara foarte bine clarificata si un tratament egal fata de toti elevii", a sustinut Suciu.

Acesta a precizat ca scolile vor putea alege intre introducerea unei tinute obligatorii sau a unor "elemente de identificare" pentru elevi.

"Scolile au libertatea in alegerea formei de identificare vestimentare. Poate fi o uniforma, pot fi elemente de uniforma, un sacou, un anumit pantalon, o anumita tinuta, deci nu este unfiorma standard impusa ca atare. Obligativitatea este de a introduce elemente de identificare", a aratat Dan Suciu.

Potrivit acestuia, introducerea tinutei obligatorii are avantaje legate de siguranta elevilor in scoli, deoarece pot fi identificate mai usor persoanele straine, si se elimina totodata aparitia de "concurente stranii" intre parinti si discriminari care apar intre elevi prin tinuta pe care acestia o afiseaza in scoala.

Gestul pe care il fac milioane de oameni in fiecare zi, interzis in scoli. Explicatia autoritatilor e de-a dreptul socanta

Purtatorul de cuvant al Guvernului a mai aratat ca proiectul de lege ofera posibilitatea ca, in cazul prescolarilor si elevilor din familii cu venituri mai mici sau egale cu venitul minim garantat, administratiile locale sa prevada fonduri pentru achizitia uniformelor sau elementelor de identitate scolara.

"Scoala Altfel" a golit salile de clasa.Cum a fost aplicat programul demarat de Ministerul Educatiei
VIDEO PROTVPLUS.RO
mos craciun
Cât de mult poate costa să închiriezi un Moş Crăciun de lux. "E din păr natural"
Cum am ajuns să avem salată şi ridichi româneşti proaspete pe masa de Crăciun
Spectacol pentru copiii bolnavi, oferit de medicii şi asistentele de la Fundeni
150 de sibieni îmbrăcați în Moș Crăciun au alergat în centrul orașului
În sfârșit, prima autostradă urbană din România ar putea fi dată în folosință
Ce designeri vin pe 15 decembrie la târgul Crazy Christmas
pompier Botoșani maraton
Românul care a alergat 250 km la Polul Sud, la -60 de grade Celsius, pentru o cauză nobilă
Idei de cadouri pentru Crăciun. Cum să-i surprindeți pe cei dragi în acest an
Brazi de Crăciun neobișnuiți. Pomul creat de câțiva elevi din Galați: costă 500 de lei
Carnea lăudată de toți bucătarii. Poate costa chiar și 140 de lei kilogramul
Cadouri pentru copiii nevoiași, de la Moș Crăciun. ”Patrula cățelușilor”
Avocatul Poporului intervine pentru apărarea drepturilor deținuților. Sesizare la CCR