"Protejati clientul de tot Parlamentul". 400 de taximetristi protesteaza in Piata Constitutiei

Ultima actualizare: 20-08-2012 09:46

Peste 400 de taximetristi din Capitala protesteaza, marti, in fata Palatului Parlamentului, cerand adoptarea Legii taximetriei si scoaterea din Bucuresti a celor care nu au licenta locala de transport.

Taximetristii ameninta cu declansarea de proteste la nivel national daca solicitarile lor nu vor fi aprobate.

Taximetristii au venit la protest cu masinile, pe care le-au parcat in jurul Parcului Izvor din Capitala, circulatia desfasurandu-se cu dificultate.

Protestatarii au afisat bannere in galben cu negru pe care scrie "Spuneti NU pirateriei votand Legea taximetriei", "Pasarile de la tara sa zboare din Capitala", "Protejati clientul de tot Parlamentul", "Tariful reglementat, clientul protejat".

Initiatorii protestului le-au transmis parlamentarilor ca actiunea de marti reprezinta ultima solutie legala de care dispun pentru a le atage atentia asupra problemelor cu care se confrunta taximetristii.

"Suntem pregatiti ca in situatia neadoptarii propunerilor noastre, transmise in repetate randuri parlamentarilor, sa declansam actiuni de protest la sfarsitul lunii aprilie, la nivel national", a spus unul dintre protestatari.

Organizatorii protestului au mai spus ca principalele revendicari vizeaza desfasurarea activitatii de taximetrie numai in raza localitatii care a emis licenta, tarifarea sa fie reglementata de autoritatea locala, aplicarea de sanctiuni celor care desfasoare activitati de transport persoane fara sa aiba licenta sau autorizatie si eliminarea obligativitatii dispeceratelor.

"Apelarea la serviciul de dispecerat trebuie sa devina optionala. Aceasta activitate de taximetrie se poate desfasura in conditii de siguranta si in lipsa dispeceratelor, care au fost create pentru a percepe taxe mascate, nu pentru a oferi servicii reale", a mai spus unul dintre initiatorii actiunii de protest.

Protestatarii huiduie, ei fiind mai inversunati atunci cand se discuta despre taximetristii care circula prin Bucuresti fara sa aiba licenta emisa in Capitala. De altfel, ei ii numesc pe acestia "hoti" si de cateva ori au facut referire directa la o anumita firma din Ilfov.

Acestia striga "afara cu Ilfovul" si spun ca legea actuala este facuta cu dedicatie pentru anumite firme protejate de apropiati ai celor de la putere.

Protestul din Piata Constitutiei, latura dinspre Izvor a Camerei Deputatilor, este organizat de Camera Taximetristilor din Municipiul Bucuresti, Asociatia Nationala a Operatorilor de Transport in Regim de Taxi si Asociatia Nationala a Transportatorilor si Taximetristilor Independenti.

Protestatarii cer introducerea pe ordinea de zi a Plenului Camerei Deputatilor si votarea modificarilor la Legea 38/2003, care reglementeaza activitatea de taximetrie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO