Românii preferă brazii de import pentru că sunt mai rezistenți. Prețurile la care se vând
Sărbătorile se apropie şi mulţi îşi cumpără deja bradul de Crăciun. În pieţe şi magazine au apărut şi brazii din import.
Cumpărătorii îi preferă pentru că sunt mai rezistenţi, aşa că importurile au crescut de la an la an. În acelaşi timp, din pădurile noastre se taie tot mai puţini brazi.
Regia pădurilor Kronstadt din Braşov a scos anul acesta la vânzare 300 de brazi. Doritorii sunt invitaţi la pepinieră.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Brazii care au fost tăiaţi pentru Crăciun provin dintr-o lot înfiinţat special pentru sărbători. Pentru că în România există puţine asemenea plantaţii, brazii sunt supravegheaţi.
La Sibiu, singurul ocol silvic care vinde pomi de Crăciun este cel din Avrig. Au fost tăiaţi o mie de brazi, care costă 36 de lei bucata - indiferent de mărime.
Cum în ţara se taie tot mai puţini brazi, importurile au explodat. Anul trecut, de pildă, comercianţii au adus peste 230 de mii de brazi din Germania, Olanda, Danemarca şi Ungaria. Mulţi clienţi îi preferă pentru că sunt mai stufoşi şi mai rezistenţi.
Preţurile pentru brazii de import pornesc de la 60 - 70 de lei şi pot ajunge până la câteva mii de lei, în funcţie de mărime.