In fiecare zi suntem furati cand cumparam paine. Producatorii si vanzatorii sfideaza legea cu tupeu

Dată publicare: 15-09-2011 18:10
Dată actualizare: 28-10-2012 03:45


Suntem furati in fiecare zi cand cumparam paine. Nu se respecta nici cantitatea inscrisa pe eticheta, nici cea stabilita prin legea care a intrat joi in vigoare si spune ca cea mai mica paine trebuie sa aiba 300 de grame.

La aceste concluzii au ajuns comisarii de la protectia consumatorului, care au verificat mai multe brutarii.

Revolutie in industria panificatiei: nicio paine sub 200 de gr. Cum nu vom mai fi pacaliti la raft

Vanzatorii au auzit de noua lege, dar ridica din umeri nepasatori. Nu ei coc ei painea, doar o vand. Nici patronii brutariilor nu-si fac prea multe probleme. Unii sustin ca nu au auzit de noua reglementare. Grav este faptul ca nici gramajele declarate si asumate pe actualele etichete nu sunt respectate.

Nimeni nu sta sa cantareasca painea acasa. Asa ca oamenii sunt pacaliti zi de zi. Toti cei care nu respecta legea vor fi amendati intre 1000 si 10.000 de lei.

Cea mai mica paine trebuie sa aiba 300 de grame, potrivit noii legi. Iar brutariile care doresc sa scoata pe piata si produse mai grele si mai scumpe trebuie sa respecte gramajul. Daca painea depaseste 1 kilogram, comerciantii sunt obligati sa taie clientului cantitateta pe care o doreste. In plus, in unitate trebuie sa exite neaparat un cantar ca sa se stabileasca pretul corect.


VIDEO PROTVPLUS.RO