"Bechtel e fericita, Guvernul SUA e fericit, Guvernul roman e multumit". Cetateanul roman este?

Dată publicare: 15-09-2011 16:31
Dată actualizare: 27-04-2012 09:54


Bechtel

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, a declarat, joi, ca exista o intelegere ca Bechtel sa construiasca o parte din autostrada Transilvania, iar compania este fericita de intelegere, Guvernul american este fericit, iar cel roman e multumit.

"Exista o intelegere: Bechtel va construi o parte din autostrada, aceasta este intelegerea. Bechtel este fericita de intelegere, deci Guvernul american este fericit. Guvernul roman este multumit de intelegere. Desigur, nu am nimic altceva de adaugat", a spus Mark Gitenstein.

Ambasadorul SUA nu a dorit sa comenteze declaratiile presedintelui Traian Basescu referitoare la contractul cu Bechtel si nici solicitarea PSD de sesizare a procurorului SUA.

Purtatorul de cuvant al departamentelor PSD, Olguta Vasilescu, a declarat, joi, ca ambasadorul SUA in Romania, Mark Gitenstein, ar trebui sa sesizeze procurorul general al SUA privind declaratiile presedintelui Traian Basescu despre contractul cu Bechtel.

"Traian Basescu a declarat in SUA ca autostrada Bechtel nu se mai construieste pentru ca s-a incheiat un contract in care ambii parteneri au vrut sa fure si ca Banca Mondiala ar fi trebuit sa recomande Romaniei sa nu faca acest contract, dar a tacut si acum vrea sa dea lectii. Data fiind gravitatea acestor declaratii, departamentele PSD lucreaza deja la doua scrisori, adresate ambasadorului SUA, Mark Gitenstein, si companiei Bechtel", a spus senatorul PSD.

La inceputul lunii august, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a anuntat ca Bechtel va termina constructia celor doua tronsoane de autostrada incepute, in cazul celorlalte sase constructorii urmand sa fie alesi in urma licitatiilor.

Astfel, costul de construire a autostrazii Transilvania va fi redus la 6,9 milioane euro/km, cu circa 50% mai putin, a spus ministrul.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO