Cum rezolvam problema maidanezilor? Ii bagam in adaposturi sau ii eutanasiem?

Dată publicare: 15-09-2011 17:50
Dată actualizare: 02-11-2012 15:56


Fiecare dintre noi vom raspunde la aceste intrebari, la solicitarea primariilor. Autoritatile locale trebuie sa nu mai lase animalele libere pe strazi.

Modificarile sunt cuprinse in legea privind cainii fara stapan, lege care, saptamana viitoare va fi dezbatuta in plenul Parlamentului.

Potrivit raportului elaborat de Comisia de administratie a Camerei Deputatilor, la proiectul de lege privind cainii fara stapan, eutanasierea maidanezilor va fi decisa de administratia locala, dar numai dupa consultarea cetatenilor fiecarei localitati in parte.

Astfel, edilii oraselor sunt obligati sa-i intrebe pe oameni prin sondaje de opinie, referendum sau adunari pe cartiere cum vor sa rezolve problema cainilor comunitari.

Asa ca la intrebari de genul "Ii luam de pe strazi si ii ducem in adapost sau ii eutanasiam dupa 30 de zile daca nu sunt adoptati?", ar trebui sa raspunda fiecare dintre noi.

Organizatiile care apara drepturile animalelor nu sunt de acord cu modificarile.

Parerea oamenilor sunt impartite.

Cat priveste Bucurestiul, primarul general exclude eutanasierea patrupedelor. Ramane de vazut cum gandesc si primarii din tara.

Costurile pentru adaposturi sunt insa foarte mari. Numai la nivelul Capitalei, adapostirea a 40.000 de caini ar trece de 42 de milioane de euro, anual.

Legea va fi supusa votului in Parlament saptamana viitoare.

Tags: maidanezi,


VIDEO PROTVPLUS.RO