Romanii economisesc doar 7% din venitul lunar. Putini au asigurare de viata

Dată publicare: 11-01-2011 00:00
Dată actualizare: 22-07-2012 23:03


Romani

Acesta e un nivel minim in randul celor 10 state incluse intr-un studiu realizat de grupul ING, iar un sfert dintre respondenti au un plan de pensie privata, circa o treime detin o asigurare de viata si numai 8% un produs pentru investitii.

"De asemenea, 41% dintre romani cred ca la pensie vor avea mai putini bani decat parintii lor, insa doar o mica parte ia masuri pentru a-si asigura un viitor mai sigur", se arata intr-un comunicat al ING Asigurari de Viata remis, luni.

Studiul furnizeaza informatii despre comportamentul si atitudinea consumatorilor din Olanda, Belgia, Spania, Romania, Polonia, Statele Unite ale Americii, Mexic, India, Coreea si Japonia fata de finantele personale si solutiile utilizate in fiecare tara analizata pentru administrarea acestora.

Principalele trei motive care ii determina pe romani sa isi planifice viitorul financiar sunt insuficienta sistemului de pensii in a le asigura un nivel adecvat de venituri - 39%, urmata de ingrijorarea privind siguranta financiara - 36% si dorinta de a-si intretine familia - 36%.

"Teama privind sistemul de pensii este pe primul loc si in cazul polonezilor, in timp ce in tari precum Statele Unite, Spania, Coreea, Mexic si India principalul resort pentru planificarea financiara tine de ingrijorarea privind siguranta financiara, iar in Olanda si Belgia de dorinta de a avea flexibilitate", se precizeaza in comunicat.

Sursa: Pro TV

Tags: studii, economii,


VIDEO PROTVPLUS.RO