Românii au încins sâmbătă grătarele. Au pregătit la foc de lemn și borș de miel
Deschidere spectaculoasă a sezonului de grătare. Fie că ţin încă post şi au pus pe jar numai legume, fie că au dat mai întâi un ocol pe la măcelărie, românii au încins sâmbătă cărbunii şi-au chemat rudele, apropiaţii şi au luat masa în aer liber.
Orăşenii au evadat în cea mai apropiată pădure. Iar cei de la munte au pregătit la foc de lemne chiar şi borşul de miel şi sarmalele. Patru generaţii pe aceeaşi bancă în parc şi cafeaua sorbită încet, în familie, au dat fără stres startul zilei.
Sâmbătă, au fost 20 de grade în Bucureşti, adunate cu greu şi îndelung aşteptate. Un soare plin te îndeamna să ieşi grabnic din casă, dar vântul puternic te ţinea departe de îngheţată. Americanii au o vorbă: când viaţa îţi oferă lămâi, faci limonada! Aşa şi românii, când bate vântul, te pregăteşti de grătar.
Aşadar, un popas scurt la măcelărie. Pompierul ar fi binevenit la vecinii libieni, care au exagerat cu rumenirea. Tot la picnic s-a adunat şi un grup de chinezi protestanţi.
Dar şi românii sunt mulţi şi adoră ieşirile la iarbă verde.
Pe Valea Cerbului din Buşteni, domnul Nelu a făcut până şi ciorba de miel la ceaun, la foc de lemne.
O altă familie a perpelit pe pirostrii sarmale cu carne de raţă. Cea mai lejeră variantă a mesei de Paşte preparate afară ar fi totuşi aceasta: gustări cu peşte afumat.
Până la urmă, nu contează atât ce pui, ci pe cine pui cu tine la masă.
Sursa: Pro TV
Etichete: romani, munte, carne, aer liber, rude, gratare, bors,
Dată publicare:
07-04-2018 19:40