Admiterea la facultate se schimba de anul acesta. Afla noile criterii date de Ministerul Educatiei


Ultimul update: Luni 29 Octombrie 2012 16:13
Data publicarii: Marti 27 Martie 2012 21:11
Categorie: Stiri Sociale

Ministerul Educatiei a decis, printr-un ordin de ministru, sa modifice regulile prin care universitatile din Romania pot incadra studenti pentru programul de licenta.

Toti romanii care vor sa dea admitere la facultate din aceasta vara vor fi obligati de lege ori sa sustina examen, ori sa depuna dosar cu media de la Bacalaureat. Ministerul Educatiei a decis ca Universitatile sa nu mai poata organiza admiterea in invatamantul superior pe baza mediilor din anii de liceu, ca in anii trecuti.

Documentul care prevedea aceste modificari a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei inca din 13 martie. Este vorba despre un ordin de ministru ( nr. 3.313/ 2012) care stabileste cadrul general de organizare si desfasurare a admiterii in ciclurile de studii universitare de licenta, de master si de doctorat pentru anul universitar 2012-2013.

Diferentele dintre modelul chinez de parenting si cel european. De ce sunt asiaticii mult mai destepti decat noi

Ordinul, care poate fi descarcat de la finalul articolului, mai prevede ca universitatile pot sa organizeze examen de admitere cu probe scrise si sau cu probe orale, dar cel putin o proba scrisa.

Potrivit documentului, un student poate urma in acelasi timp maximum doua facultati. 

VIDEO PROTVPLUS.RO