Conditiile de acordare a ajutorului social vor fi mult mai stricte

Dată publicare: 26-11-2010 00:00
Dată actualizare: 27-04-2012 13:04


Guvernantii taie de peste tot si vor sa reduca drastic atat ajutoarele sociale, cat si numarul celor care beneficiaza de ele. Conditiile de acordare vor fi mult mai stricte, iar romanii care au incasat bani pe nedrept vor fi obligati sa-i dea inapoi.

Si, ca o noutate, parintii saraci ai caror copii chiulesc de la scoala risca sa fie taiati de pe lista de ajutoare.

Venitul minim garantat, ajutoarele pentru incalzire, alocatia monoparentala si cea complementara se vor transforma in "venitul minim de insertie", care va fi acordat inclusiv in functie de numarul de membrii din fiecare familie.

O persoana va lua maximum 273 de lei pe luna, in timp ce o familie cu un copil va incasa 623 de lei.

Ajutorul social scade daca beneficiarii incaseaza bani si din alte surse, cum ar fi ajutorul de somaj.

Autoritatile vor verifica mai multe gospodarii. Iar cei care nu sunt cu adevarat saraci pierd banii. Este vorba, de exemplu, de romanii care au cate doua televizoare, masina de peste 1600 de centimetri cubi, mai multe animale sau suprafete insemnate de pamant.

Vor fi taiati de pe lista asistatilor social si cei ai caror copii chiulesc de la scoala mai mult de 25 de ore pe semestru. In plus, un membru din fiecare familie va fi obligat sa faca munca in folosul comunitatii. In final cei care iau ajutoarele sociale fara sa indeplineasca noile criterii vor fi pusi sa dea banii inapoi.

Este bine de stiut ca statul va acorda doar 40% din venitul minim in numerar. Restul oamenii vor lua bonuri valorice valabile doar pentru alimente.

Tags: ajutor social,


VIDEO PROTVPLUS.RO