REZULTATE TITULARIZARE. 6.000 de profesori de 2 si 3, gata sa prabuseasca o noua generatie la BAC

Ultima actualizare: 08-08-2013 06:48

Mai putin de jumatate dintre candidatii care au sustinut examenul de titularizare, merita sa ajunga la catedra.

14.000 dintre cei care visau la un post de dascal au picat rusinos testarea. Unii dintre ei chiar si cu nota 2. Din pacate, criza de personal din invatamant face ca din toamna dascali de mana a doua, sa ii invete carte pe copii. Asadar, ne miram inutil ca tinerii care abia leaga doua vorbe rateaza "cu succes" bacalaureatul.

Dupa o experienta de 3 ani in fata copiilor, Camelia si-a incercat norocul pentru a doua oara la examenul de titularizare. A venit insa la fel de nepregatita ca anul trecut, asa ca nu a reusit sa ia macar 7.

''Era bine sa ne arate si noua ce am gresit ca de la an la an sa nu mai facem aceleasi greseli
- Credeti ca veti rezolva ceva cu contestatia?
- Sa dea Dumnezeu sa rezolv, atat mi-a mai ramas''

Nici aceasta doamna nu a se mandreste, dar macar recunoaste ca este singura vinovata.

''Nota este cea pe care o meritam pentru ca nu m-am pregatit anul asta suficient. Imi voi lua un post ca in fiecare an, voi pregati elevi, ii voi ajuta sa devina mai buni decat mine''

Suparati par sa fie doar aceia care chiar si-au dat interesul pentru acest examen.

"Eu am luat 9,80, la geografie si n-am niciun post. Ce fac cu el? Degeaba, la anul o iau de la capat, cu aceeasi treaba. Ce fac? Nu am nici macar un post complet. Ce fac?"

''Cei care au luat peste 7 si vor opta pt titulari anul viitor vor beneficia de prelungirea contractului individual de munca'', spune Florin Lixandru, inspector scolar general adjunct.

La acest examen au participat 29.509 candidati. Aproape 48 la suta dintre ei au luat peste 7, iar 32 la suta intre 5 si 7.

Lista este completata de cei care, teoretic, n-au ce cauta la catedra.

Aproximativ 6 mii de candidati au picat examenul cu note de 1 2 sau 3. Grav este ca multi vor fi in sistem din septembrie, Ne intrebam ce ii vor invata pe elvi in conditiile in care au aratat ca nu stapanesc nici continuturile si nici tehnicile de predare.

Cel mai bine pregatiti s-au dovedit a fi candidatii din judetul Cluj, unde 56,82 la suta au luat peste 7, iar cei mai slabi au fost cei din Mehedinti, unde promovabilitatea a fost doar de 30 la suta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO