Rezultate Bacalaureat 2011. Cum se face o contestatie. DESCARCA modelul cererii
Elevii care sunt nemultumiti de rezultatele examenului de bacalaureat, sesiunea a doua, pot depune astazi contestatii, intre orele 16-20. Acestea vor fi rezolvate pe 5 si 6 septembrie, urmand ca notele finale sa fie afisate pe 7 septembrie.
Iata aici principalele prevederi din legea Educatiei, referitoare la procedura de depunere si completare a contestatiilor:
-► Art.71 (1) Contestatiile la probele scrise se depun si se inregistreaza la centrul de examen, in perioada prevazuta de calendarul examenului de bacalaureat.
(2) Presedintele, impreuna cu unul dintre vicepresedinti, cu secretarul sau cu un membru al comisiei din centrul de examen, primesc contestatiile si le inregistreaza.
(3) Cererile prin care se contesta notele obtinute la evaluarea initiala, insotite de un borderou in care se precizeaza numele candidatilor si probele, respectiv, disciplina/disciplinele pentru care este depusa contestatia se inainteaza comisiei din centrul zonal de evaluare, de catre un delegat al comisiei din centrul de examen.
Vezi mai jos un MODEL de CONTESTATIE, care poate fi descarcat!
(4) Dupa centralizarea cererilor prin care se contesta notele obtinute la evaluarea initiala, lucrarile se secretizeaza. Secretizarea se face, in toate centrele zonale de evaluare din judet, cu acelasi tip de hartie pusa la dispozitie de comisia de bacalaureat judeteana/a municipiului Bucuresti . Dupa aceasta, se aplica stampila „Bacalaureat 2011 – C.Z.E.”.
(5) In cazul in care Comisia nationala de Bacalaureat decide organizarea de centre de contestatii la nivel judetean/al municipiului Bucuresti, lucrarile se inainteaza, prin delegat, comisiei judetene /a municipiului Bucuresti de contestatii, singura in masura sa acorde o noua nota lucrarii. Totodata, se transmite un borderou in care se mentioneaza proba de examen, disciplina, tipul de subiect, numarul de ordine al lucrarilor si numarul de pagini pentru fiecare lucrare contestata.
-► Art. 73 (1) Pentru lucrarile care au primit, initial, note cuprinse intre 4,50 – 4,99, inclusiv notele de 4,50 si 4,99, sau o nota cel putin egala cu 9,50, nota definitiva este nota acordata de catre comisia de contestatii.
(2) Pentru lucrarile care au primit initial, la comisia din centrul zonal de evaluare, alte note decat cele mentionate la aliniatul (1), nota definitiva este nota acordata de comisia judeteana de contestatii/a municipiului Bucuresti, daca intre nota initiala si nota acordata la contestatii se constata o diferenta de cel putin 0,50 puncte. Daca diferenta dintre cele doua note este mai mica de 0,50 puncte, nota definitiva este nota initiala, acordata de comisia din centrul zonal de evaluare.
(3) Nota definitiva, acordata in conformitate cu procedura mentionata la alin. (1) si (2), nu mai poate fi modificata si reprezinta nota obtinuta de candidat la proba respectiva.
(4) Comisiile de bacalaureat din centrele de examen opereaza in catalogul electronic schimbarile care se impun dupa aflarea rezultatelor la contestatii, recalculeaza, dupa caz, media generala de bacalaureat si rectifica in mod corespunzator rezultatul examenului.
(5) Rezultatele la contestatii se comunica celor in drept prin afisare la avizierul centrului de examen, conform calendarului.
Sursa: Pro TV
Etichete: bacalaureat, profesori, elevi, rezultate, contestatii,
Dată publicare:
04-09-2011 12:46