Rezultat extraordinar pentru un pompier din Botosani. Iulian Rotariu a obtinut locul 4 la ultramaratonul din desertul Gobi
Manati de o cauza nobila, tot mai multi romani prind curaj sa participe la cele mai dificile competitii din lume, desi nu sunt sportivi de performanta.
Dupa succesul lui Tibi Useriu, Andrei Rosu si Vlad Tanase la Ultramaratonul de la Polul Nord, un pompier din Botosani se intoarce acasa cu un rezultat extraordinar.
Iulian Rotariu a obtinut locul 4 la ultra-maratonul din desertul Gobi, unul dintre cele mai dure din lume. Uimiti de ambitia lui, organizatorii l-au numit "o masina de lupta".
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Iulian Rotariu, singurul roman care a participat la ultramaratonul din desertul Gobi, a fost primit cu bucurie de familie si prieteni. Si-a amintit cat de greu i-a fost sa parcurga cei 250 de km prin desert, timp de 7 zile. In primele zile a infruntat viscolul la 3.300 metri, apoi a alergat pe nisip la peste 40 de grade Celsius.
Iulian Rotariu: "A fost cumplit de greu, dar tot timpul eu competitia incerc sa o duc cu mine insumi. Organizatorii au ramas surprinsi, cei de acolo au zis ca sunt un soldat sau o masina de lupta, vazandu-ma cum marsaluiam."
Multi concurenti au abandonat cursa, dar nu si Iulian. A ajuns la linia de sosire al patrulea, la doar un minut si 37 de scunde fata de castigator. S-a gandit mereu la sotia, fetita si baiatul lui, dar si la copiii cu autism din Botosani pe care vrea sa ii ajute.
Pentru ca are o situatie financiara modesta, Iulian a fost ajutat de colegii lui de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta din Botosani, de prieteni si sponsori sa participe la ultramaraton.
Plutonier Adriana Narcisa Palimariu, subofiter la ISU Nicolae Iorga Botosani: "Asociatia a suportat toate costurile, noi l-am incurajat, am avut incredere in el."
Pentru copiii lui, Iulian este un erou.
David: "Suntem foarte mandri ca ajuns la o asemenea performanta."
Maria: "Il iubesc."
Iulian a inceput ajuns sa alerge in ziua in care baiatul lui a fost operat la inima la varsta de 3 ani.
Iulian Rotariu: "In timp ce el era in operatie, alergam in jurul spitalului. Operatia a durat 8-9 ore, eu am alergat incontinuu."
Au urmat apoi multe victorii in cursele de alergare montana si de sosea. Dupa Gobi March, Iulian vrea sa participe si la celelalte 3 competitii din deserturile Atacama, Sahara si Antarctica.
Sursa: Pro TV
Etichete: iulian rotariu, ultramaraton, desertul gobi,
Dată publicare:
30-06-2016 08:41