RETETE DE REVELION. Cele mai gustoase feluri de mancare care se prepara in doar 20 de minute
Li s-a parut prea scump la restaurant sau poate pur si simplu se simt cel mai bine in propriul camin. Cert este ca, in jur de 700.000 de romani, intampina Anul Nou la ei acasa.
Macar de sarbatori meritam cu totii o tratatie de lux, si pentru ca 3 din 10 romani petrec Revelionul acasa putem bifa portia rasfat si pentru anul care se incheie, si pentru cel care incepe.
Atentie, toate ingredientele se pregatesc in paralel, ca sa va incadrati in timp. Si, daca nu aveti pretentii de Masterchef, rugati pe cineva sa va ajute, macar la spalatul vaselor si aranjamentul final.
Alegeri 2024
08:00
Cele mai căutate cuvinte în DEX după ce Călin Georgescu a ieșit pe primul loc în urma rezultatelor provizorii
07:58
Ce se întâmplă cu marii învinși ai alegerilor prezidențiale. Geoană se retrage, Ciucă este așteptat să își dea demisia
07:44
Peste 800.000 de români din diaspora au votat la alegerile prezidențiale. Ultimele secții de vot s-au închis la ora 7:00
07:35
Bucuria de la sediile USR și PSD după anunțarea exit-poll-urilor s-a terminat rapid. Călin Georgescu este în turul 2
Frigem vinetele, care sunt baza preparatului nostru. In ulei de masline se soteaza usor capere, masline negre fara samburi, ceapa tocata fin, rosii cherry taiate in sferturi. Dupa un minut se adauga smantana dulce.
Apoi o mana de spaghete se trag in sosul format si umplu feliile de vanata. Rulourile, presarate cu parmezan, merg la cuptor pret de 10 minute.
Sa trecem la felul principal. Un file de vitel cu vin rosu, cu o garnitura de cartofi parfumati cu rozmarin. Muschiul va prinde culoare 3-4 minute pe fiecare parte si abia apoi se sareaza. Carnea insetata, spune italianul, se potoleste cu un pahar de vin. Sosul se ingroasa cu o nuca de unt trecuta prin faina.
Intre timp, cartofii cuburi fierti ca pentru piure se perpelesc in ulei de masline cu putin unt; nu uitati cele 3 frunze de rozmarin proaspat, care aduc de fapt magia.
Desertul se prepara in 5 minute, doar ca trebuie odihnit cu cateva ore inainte de degustare. Un semifredo facut din albus batut, ricota, zahar pudra, gelatina si fructe confiate. Reteta e clara: se amesteca totul, umplem formele si punem la congelator 4-5 ore.
Cine doreste varianta completa a meniului ar trebui sa prepare si o supa-crema din dovlecei verzi si smantana dulce, in care se vor topi lent, la servire, patru lingurite de gorgonzola. Pentru 2 persoane, toate ingredientele costa in jur de 150 de lei.
Si daca tot ati investit mai mult in meniul festiv, ar fi pacat sa va multumiti cu un vin banal. Specialistii va recomanda un amarone care se asorteaza perfect carnurilor rosii, un chianti de colectie sau un prosecco rose pentru desert. Toate va vor ajuta sa pastrati de la petrecere doar amintiri frumoase.