RETETE DE CRACIUN cu Chef FOA. Supa de curcan la tuci cu taitei de casa. Ce se spune "din batrani" despre pasari de Revelion

×
Codul embed a fost copiat

Chef FOA nu a stat doar sa priveasca. Si-a ascutit cutitele, a dezosat cu precizie de chirurg un curcan si, cu mamaia Iana pe post de sous-chef, a gatit doua retete cu gust divin.

Supa de curcan la tuci cu taitei de casa si branza uscata de oaie presarata generos peste vasul aburind. Iar la felul doi, curcan impanat cu osanza, verdeturi si, pe alocuri, carnati afumati la lemn de cires.

"- Mamaie , sunt foarte multe superstitii si traditii legate de porc de pasare in jurul sarbatorilor de Craciun si de Revelion, exista vreo superstitie?
- Se spune ca in seara de Revelion pentru Revelion sa nu gatim pasare
- De ce?
- Se zice ca tot anul spranjim asa ca pasarea
- Deci de Revelion nu mancam pasare dar cine nascut traditia asta?
- E din batrani"

Cum nu e de glumit cu vorbele din batrani, chef FOA s-a apucat sa dezoseze curcanul. Oasele i le-a pasat mintenas mamaiei Iana, care a incins tuciul afara, pe pirostrii, pentru o supa traditionala de Isverna.

Cu sufletul cald si simturile gadilate placut de aroma imbatabila a supei la tuci, inspiratia curge ca un parau cu apa limpede.

Citește și
cozonac
RETETE DE CRACIUN cu Chef FOA. Secretul banal, dar esential pentru un cozonac perfect
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Felul doi e.. ceva greu de descris in vorbe. Un melanj "halucinante", cum ar zice colega de filmare a lui chef Foa, chef Patrizia. Condimente exotice, ingrediente traditionale si tehnica...frantuzeasca.

Odata impanat si umplut, curcanul a fost legat fedeles cu sfoara de canepa. Timpul de coacere in cuptorul cu lemne este de aproape trei ore. In cel clasic, dureaza tot atat, iar temperatura la care se intampla minunea este de 160 de grade.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
RETETE DE CRACIUN cu Chef FOA. Painea la cuptor cu jumari, carnati si ierburi
RETETE DE CRACIUN cu Chef FOA. Painea la cuptor cu jumari, carnati si ierburi

Pentru ca nu putea pleca din Isverna fara sa invete cum fac localnicii painea la cuptor, Chef FOA a apelat inca o data la mamaia Iana.

RETETE DE CRACIUN cu Chef FOA. Secretul banal, dar esential pentru un cozonac perfect
RETETE DE CRACIUN cu Chef FOA. Secretul banal, dar esential pentru un cozonac perfect

Cea mai interesanta experienta din calatoria culinara de Craciun a lui Chef FOA este, de departe, cea a prepararii desertului traditional, din zona Mehedinti.

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.