RETETE DE CRACIUN cu Chef FOA. Supa de curcan la tuci cu taitei de casa. Ce se spune "din batrani" despre pasari de Revelion

×
Codul embed a fost copiat

Chef FOA nu a stat doar sa priveasca. Si-a ascutit cutitele, a dezosat cu precizie de chirurg un curcan si, cu mamaia Iana pe post de sous-chef, a gatit doua retete cu gust divin.

Supa de curcan la tuci cu taitei de casa si branza uscata de oaie presarata generos peste vasul aburind. Iar la felul doi, curcan impanat cu osanza, verdeturi si, pe alocuri, carnati afumati la lemn de cires.

"- Mamaie , sunt foarte multe superstitii si traditii legate de porc de pasare in jurul sarbatorilor de Craciun si de Revelion, exista vreo superstitie?
- Se spune ca in seara de Revelion pentru Revelion sa nu gatim pasare
- De ce?
- Se zice ca tot anul spranjim asa ca pasarea
- Deci de Revelion nu mancam pasare dar cine nascut traditia asta?
- E din batrani"

Cum nu e de glumit cu vorbele din batrani, chef FOA s-a apucat sa dezoseze curcanul. Oasele i le-a pasat mintenas mamaiei Iana, care a incins tuciul afara, pe pirostrii, pentru o supa traditionala de Isverna.

Cu sufletul cald si simturile gadilate placut de aroma imbatabila a supei la tuci, inspiratia curge ca un parau cu apa limpede.

Citește și
cozonac
RETETE DE CRACIUN cu Chef FOA. Secretul banal, dar esential pentru un cozonac perfect

Felul doi e.. ceva greu de descris in vorbe. Un melanj "halucinante", cum ar zice colega de filmare a lui chef Foa, chef Patrizia. Condimente exotice, ingrediente traditionale si tehnica...frantuzeasca.

Odata impanat si umplut, curcanul a fost legat fedeles cu sfoara de canepa. Timpul de coacere in cuptorul cu lemne este de aproape trei ore. In cel clasic, dureaza tot atat, iar temperatura la care se intampla minunea este de 160 de grade.

Articol recomandat de sport.ro
Olăroiu, răsplătit de arabi în mijlocul unui sezon istoric: românul încheie anul cu o veste excelentă
Olăroiu, răsplătit de arabi în mijlocul unui sezon istoric: românul încheie anul cu o veste excelentă
Citește și...
RETETE DE CRACIUN cu Chef FOA. Painea la cuptor cu jumari, carnati si ierburi
RETETE DE CRACIUN cu Chef FOA. Painea la cuptor cu jumari, carnati si ierburi

Pentru ca nu putea pleca din Isverna fara sa invete cum fac localnicii painea la cuptor, Chef FOA a apelat inca o data la mamaia Iana.

RETETE DE CRACIUN cu Chef FOA. Secretul banal, dar esential pentru un cozonac perfect
RETETE DE CRACIUN cu Chef FOA. Secretul banal, dar esential pentru un cozonac perfect

Cea mai interesanta experienta din calatoria culinara de Craciun a lui Chef FOA este, de departe, cea a prepararii desertului traditional, din zona Mehedinti.

Recomandări
Paradoxul liberal: PSD l-ar accepta pe liberalul Crin Antonescu candidat la prezidențiale, PNL se gândește la Nicușor Dan
Paradoxul liberal: PSD l-ar accepta pe liberalul Crin Antonescu candidat la prezidențiale, PNL se gândește la Nicușor Dan

Liberalul Crin Antonescu este varianta cea mai vehiculată pentru poziția de candidat comun al alianței PSD-PNL-UDMR-minorități la alegerile prezidențiale. Paradoxal, însă, nominalizarea sa este întârziată pentru că PNL ar înclina și spre Nicușor Dan.

Lasconi, după consultările cu Iohannis: ”Nu are legitimitatea de a mai sta în vârful statului”. ”Suntem în război hibrid”
Lasconi, după consultările cu Iohannis: ”Nu are legitimitatea de a mai sta în vârful statului”. ”Suntem în război hibrid”

Elena Lasconi a declarat după consultările de la Cotroceni că Iohannis ”nu are legitimitatea morală, nici legală de a mai sta în vârful statului român”. Președinta USR i-a cerut lui Klaus Iohannis să-și dea demisia.

Klaus Iohannis, după consultările politice: ”Negocierile pentru găsirea unei ecuații guvernamentale solide, spre finalizare”
Klaus Iohannis, după consultările politice: ”Negocierile pentru găsirea unei ecuații guvernamentale solide, spre finalizare”

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, duminică, la Palatul Cotroceni, consultări cu partidele parlamentare, în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru.