Reguli noi pentru permisul de conducere. Persoanele care vor carnet ar putea fi nevoite sa sustina inca doua probe

Ultima actualizare: 19-06-2016 07:48

Un deputat vrea sa modifice legislatia, astfel incat viitorii soferi sa dea patru probe, in loc de doua, cate sunt acum.

Pe langa sala si traseu, candidatii ar mai trebui sa dea un test in poligon si sa conduca noaptea, daca propunerea va avea succes si va trece de Parlament.

Pana in anii '90, cine dorea sa ia carnetul de conducere, trebuia sa treaca prin patru probe - una teoretica si trei practice. Apoi s-a modificat legislatia si de atunci exista un examen teoretic si doar unul in trafic, pe timp de zi.

"Am cunoscut cazuri de oameni care aveau probleme pe timpul noptii cu vizibilitatea, dar daca nu i-a testat nimeni, n-a fost o problema sa obtina permisul. In felul acesta poate reducem si numarul de accidente", a declarat deputatul PSD care vrea schimbarea legislatiei.

Instructorii sunt de acord cu aceste modificari: "Sunt sigura ca o astfel de imbunatatire a nivelului de trafic o sa fie si daca probele de examinare practica vor fi mai riguroase. Ar fi binevenita o proba de poligon in care sa fie manevre mult mai complexe exersate de catre cursanti."

In prezent, cine trece sala, dar nu ia traseul, trebuie sa repete doar ultima proba. Daca legea va fi schimbata, cine va ajunge, spre exemplu, la ultima proba si o va pica, va fi nevoit sa ia de la capat intregul proces.

"In sensul prezentei propuneri, respingerea la una dintre probele de verificare presupune reluarea intregului proces de verificare, intr-un termen care nu poate fi mai mic de 30 de zile de la ultima examinare, pentru a permite candidatului sa se pregateasca in vederea sustinerii unui nou examen."

Cursurile pentru scoala de soferi costa acum in jur de 1000 de lei.

"Se poate sa creasca taxa de scolarizare, avand in vedere ca vor fi mai multe manevre de exersat. Se poate sa creasca si necesarul de ore minime pentru scolarizarea unui cursant.", declara instructorii auto.

Ramane de vazut insa daca initiativa legislativa va trece de Parlament. In urma cu cativa ani, si Politia Romana a propus modificari similare, dar nu au fost aprobate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!