Reguli noi in scolile si liceele din Romania. Ce masuri se vor lua pentru cresterea sigurantei


Ultimul update: Miercuri 21 Ianuarie 2015 04:11
Data publicarii: Duminica 18 Ianuarie 2015 11:58
Categorie: Stiri Sociale
elevi, manuale

Fiecare unitate de invatamant trebuie sa stabileasca pentru elevi cel putin un semn distinctiv pentru cresterea sigurantei, prevede Regulamentul de organizare si functionare a unitatilor din invatamanul preuniversitar, elaborat de Ministerul Educatiei.

Acelasi regulament prevede si existenta unei Comisii pentru prevenirea si combaterea violentei in fiecare scoala, care sa adopte anual un Plan operational al unitatii scolare privind reducerea fenomenului violentei in mediul scolar.

Comisia are obligatia de a colabora cu autoritatile administratiei publice locale si cu reprezentantii Politiei si ai Jandarmeriei pentru a creste siguranta in scoala.

Totodata, in fiecare scoala, se stabilesc, potrivit regulamentului, conditiile de acces pentru personal, elevi si vizitatori.

In urma consultarii Consiliului reprezentativ al parintilor si a Consiliului reprezentativ al elevilor, Consiliul profesoral din fiecare scoala trebuie sa stabileasca pentru elevi cel putin un semn distinctiv, cum ar fi: ecuson, uniforma, esarfa sau altele asemenea.

Semnele distinctive vor fi comunicate Politiei si Jandarmieriei din judetul respectiv sau din Capitala, dupa caz.

Regulementul scolar prevede si care sunt actele de violenta ce pot fi savarsite in scoli, de la violarea secretului corespondentei (accesarea fara consimtamantul persoanei a calculatorului, telefonului mobil etc.), discriminare, insulte si amenintari grave si repetate si lasarea fara ajutor sau lasarea fara ajutor prin omisiune de instiintare, la violente fizice.

Introducerea unor persoane straine in incinta scolii, alarma falsa, incendierea si tentativa de incendiere, introducerea armelor in spatiul scolar, dar si consumul sau traficul de alcool sau stupefiante in scoala sunt considerate atentat la securitatea unitatii scolare.

O alta comisie catre trebuie sa functioneze in fiecare scoala este aceea pentru prevenirea si combaterea discriminarii si promovarea interculturalitatii, potrivit aceluiasi regulament scolar.

Sursa: Mediafax

Profesorii viitorului: exemplele celor care-si educa elevii ca in Occident.
Eleva din Iasi strangulata in joaca cu un fular, de un coleg de clasa, este in stare stabila. Fata sufera de astm
VIDEO PROTVPLUS.RO