Regele Cioaba si-a deschis magazin cu produse traditionale, la palat. Baticuri, ibrice si fuste

Dată publicare: 13-03-2012 18:13
Dată actualizare: 30-10-2012 01:36


Florin Cioaba

Florin Cioaba nu vrea sa fie mai prejos ca nobilii care-si deschid castelele pentru turisti si le ofera, la plecare, suveniruri de tot felul.

Dupa ce anul trecut i-a lasat pe curiosi sa se plimbe prin palatul tiganesc de la Sibiu, acum a deschis si un magazin dedicat, cu fuste inflorate, cusute de pirande, sau ibrice si cazane de cupru, facute direct de caldarari. In curand va inaugura si atelierele regale.

Dorin Cioaba, fiul regelui, e un soi de print priceput la afaceri. Recent a fost insarcinat cu magazinul din curtea tribunalului tiganesc. Singurul lucru pe care nu l-a scos la vanzare este acest tablou cu el in chip de Napoleon. E mandru insa sa ne-o prezinte pe papusa Lulica.

"Primul bulibasa al Romilor, tatal bunicului meu, a trebuit sa o fure pe Lulica asa era de frumoasa, era curtata de foarte multi si el a vrut neaparat sa se casatoreasca cu ea," spune Dorin.

Printul Dorin este convins ca o sa rupa gura targului cu hainele. A mai primit comenzi, pentru carnavaluri sau petreceri tematice, dar acum va lansa un trend. De intreaga linie se va ocupa nevasta, Sighisoara.

"Modelul va fi cel traditional. Da, poate ca o sa fie si modernizat ceva daca va trebui dar nu vom pierde nimic din traditie, ceva mai modern dar tot in stilul nostru", ne explica Sighisoara Cioaba, managerul magazinului.

Langa bluzele rosii ca sangele gasesti si cazane de tuica sau caldari de cupru, numai bune de fiert marmelada in curte, la foc mic. Un ibricel cat o ceasca are un pret rotund: 100 de lei. Cel mai ieftin e baticul: 30 de lei. La culori tari, socoteli mari.

"In orice caz va fi o cifra de afaceri destul de considerabila. Eu cred ca pana la sf anului sa vorbim de peste 1 milion de euro," estimeaza Dorin Cioaba.

Musterii intorc marfurile pe toate fetele. Deocamdata in magazinul de la Sibiu nu se gasesc palarii de gabori, ca in Mures si nici fuste plisate, sau cosuri de nuiele cum impletesc tigancile sarmane, in zonele de munte. Pentru ca marfa de aici are blazonul Cioaba, ca si palatul tiganesc care poate fi vizitat.

In orice caz, Cioaba vrea sa se extinda inclusiv in comertul on-line.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO