Recolta ca-n povesti la cereale. Cu toate acestea, pretul painii nu va scadea
Cu putin noroc, am putea pune pe masa din aceasta toamna, timp de un an, numai paine de calitate din grau romanesc. Ministerul Agriculturii a anuntat astazi recolte record la cereale.
Cu alte cuvinte, renuntam la importuri, ba chiar vom trimite materie prima si in Franta, China sau in Orientul Mijlociu. Impreuna cu vestile bune apar si problemele. Pretul painii nu va scadea, iar autoritatile nu prea stiu unde vor depozita atatea grane.
Printr-o munca asidua se incearca obtinerea de noi soiuri de grau care dau o productie de peste 4000 de kg la hectar, in conditii de neirigare.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Dupa 30 de ani, tot n-au facut sistem de irigatii in Baragan iar holdele au stat la mila cerului. Din fericire anul acesta a plouat cat trebuia.
In cifre se anunta cresteri la grau de pana-n 30%. Odata ce acoperim confortabil consumul intern, avem asadar drum liber pentru export.
Si la rapita, orz si orzoaica vom creste de la 3800 de kilograme pe hectar la 4800.
Supraproductia romaneasca de orz ar putea feri magazinele din Franta de asemenea situatii jenante. In vestul Europei, s-a pierdut o mare parte din recolta ingredientului-cheie pentru producerea berii.
Ponderea productiei agricole din PIB va ajunge in acest an la 9%, in crestere cu 30% fata de anul trecut. In total, 10 miliarde de euro odihnesc acum pe sol- la atat e acum estimata recolta lui 2011.