Reabilitarea termica- un sistem preferential pentru blocurile de la sosea?

Dată publicare: 11-03-2009 00:00
Dată actualizare: 03-04-2012 03:38


Noua legislatie privind reabilitarea termica a locuintelor ii face si mai nehotarati pe romani. Proprietarii afla tarziu cat ii costa, dupa ce si-au dat acordul si l-au mandatat pe primar sa inceapa proiectul.


Mai nou, edilii decid ce blocuri intra in proram si nu Ministerul Dezvoltarii, ca pana acum. Locatarii spun ca statul incurajeaza un sistem preferential, in care vor fi modernizate doar blocurile de la sosea.

La videochatul stirileprotv.ro, sute de romani i-au reprosat procedura reprezentantului Ministerului Dezvoltarii. Legea spune ca dupa invitatia Primariei, asociatia il mandateaza pe primar sa faca proiectul si abia apoi proprietarii afla cat costa reabilitarea si deci cat revine fiecarei familii.

Teoretic, asociatia plateste 20% din investitie, primaria 30%, iar statul restul. Daca asociatia accepta valoarea lucrarii, de pana la 1.000 de euro de familie, edilii demareaza lucrarile, in timp ce proprietarii strang partea ce le revine.

Exista oameni nehotarati si pentru ca nu toate primariile acopera partea asociatiei, desi legea le permite, iar locatarii au vazut ca unii edili aplica deja masura. Termopanele se deduc, dar reabilitarea in regie proprie e ilegala.


VIDEO PROTVPLUS.RO