Incepe marea reabilitare termica a blocurilor!


Ultimul update: Marti 06 Noiembrie 2012 17:30
Data publicarii: Marti 03 Martie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale
Razvan Murgeanu

Razvan Murgeanu, Ministrul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, a declarat ca ordonanta de urgenta prin care lucrarile de reabilitare termica a blocurilor vor fi finantate in proportie de 80% de stat ar putea fi adoptata saptamana aceasta.

Daca legea va fi adoptata, urmeaza ca, in doua saptamani, sa inceapa programul de reabilitare termica in toata tara.

Cei 80% de care vorbeste ministrul dezvoltarii, Razvan Murgeanu, vor fi impartiti astfel: 50% de la Guvern si 30% de la administratiile locale.

Cat despre cei care au inceput sa isi reabiliteze locuintele pe cont propriu, Razvan Murgeanu a spus ca acestia nu vor primi cofinantare din partea statului.

In alta ordine de idei, Ministerul Dezvoltarii are planuri mari pentru anul 2009 si vrea sa reabiliteze cel putin 50.000 de locuinte.

A crescut si bugetul, anul acesta MDRL are un buget de 360 de milioane de dolari, din care 160 de milioane de la buget si 200 de milioane din credit angajament, fata de 22 de milioane cat a avut in 2008.

Banii vor fi virati administratilor locale in functie de data la care acestea vor depune proiectele.

Murgeanu a mai spus ca pana acum s-au reabilitat asa de putine locuinte din cauza birocratiei si a faptului ca ministerele nu au inceput din timp descentralizarea. Ministrul dezvoltarii a sfatuit administratiile locale sa se orienteze spre firme care livreaza marfa romaneasca.

Sursa: Pro TV

Reabilitarea termica ar putea fi trecuta in cheltuielile primariilor
Programul Casa Verde se transforma in Casa Verde si Calduroasa
VIDEO PROTVPLUS.RO