Scara care duce in perete si gurile de canal asfaltate. Pe ce cheltuie primaria Timisoarei sute de mii de euro

01-03-2014 20:28


Mai multe constructii ciudate starnesc uimire la Timisoara: scara unei sectii de politie se opreste direct intr-un perete, in vreme ce o rampa pentru persoanele cu dizabilitati se termina cu un zid.

Si tot in acest oras, pe o strada reabilitata de curand, muncitorii au turnat asfalt peste gurile de canal si au fost nevoiti, dupa aceea, sa le caute si sa le semnalizeze. Asa ca soseaua arata acum ca o pista de obstacole, plina de jaloane.

O ciudatenie a orasului o reprezinta scarile de la Sectia 3 de Politie, aflata intr-o cladire a primariei. Aici treptele unei scari se termina fix in zidul imobilului, pentru ca fosta cale de acces a fost astupata.

"Ati fost, le-ati vazut, ele dau niciunde. Pe acest motiv, politia care este cazata acolo are sanse sa primeasca un alt spatiu in care sa isi desfasoare activitatea normal si unde scarile sa duca la birouri. Este una dintre situatiile absurde", a spus viceprimarul Traian Stoia.

Ciudateniile nu se opresc insa aici. La Directia Generala a Finantelor din Timisoara o rampa pentru persoanele cu handicap se opreste tot intr-un zid. Aceasta a fost data in folosinta odata cu cladirea, insa, ulterior, acolo a fost construita o parcare subterana. Rampa a ramas si poate reprezenta un real pericol pentru cineva care o foloseste.

"Chiar daca vi se pare un paradox si vi se pare ca nu este folosita, din punctul meu de vedere ar fi o irosire de bani si de resurse sa ne apucam acum si sa o daramam", spune Lucian Heius, director general la Directia Regionala a Finantelor Publice Timisoara.

Intalnim o anomalie si pe strada Sfintii Apostoli Petru si Pavel, amenajata la sfarsitul anului trecut cu aproape 250.000 de euro. Dupa cateva saptamani, reprezentantii primariei si-au dat seama ca firma care a facut lucrarea a astupat si gurile de canal, asa ca acestea au fost acum scoase la suprafata si semnalizate.

Soferii trebuie sa faca slalom din 50 in 50 de metri.

Oficialii spun ca lucrarea este inca in perioada de garantie si ca situatia va fi remediata curand.

VIDEO PROTVPLUS.RO