Raiul pofticiosilor in targurile de prin tara. Portofelul sa te tina!
Ca sa mananci bucate traditionale din nordul Moldovei, din inima muntilor sau din Maramures, nu trebuie sa strabati sute de kilometri. Le-am gasit in weekend in targuri speciale.
Branza de burduf in coaja de brad, pastrama de curcan din Nordul Moldovei, halvita ca in copilarie sau mierea de rapita au atras mii de vizitatori in Parcul National din Capitala.
Adusa din comunda Fundata, aflata la cea mai mare altitudine din tara, branza de burduf in coaja de brad i-a innebunit pe bucuresteni.
Si friptura a fost vedeta: si-a trimis pana departe mirosul ademenitor.
Pentru ca toate bunatatile sa alunece mai usor pe gat, cunoscatorii le-au stropit cu inghitituri mari de socata traditionala.
Bineinteles, din meniul pe care fiecare si l-a facut dupa inspiratie, n-a lipsit desertul.
Branza in coaja de brad a fost la mare cinste si la o alta petrecere, la Moeciu, judetul Brasov.
Si aici brasovenii au poftit dupa o friptura proaspata.
Daca totusi nu aveti portofelul pregatit, mai bine ocoliti targurile de produse traditionale. Chiar si o vizita foarte scurta va poate costa cateva sute bune de lei.