Proteste anunțate luni în Piața Victoriei: ”Nu vrem Ordonanță pentru corupți”

Ultima actualizare: 21-01-2019 13:52
proteste anuntate pe Facebook
Facebook.com

Pe rețelele de socializare a fost anunțat organizarea unui protest, luni seara, în București, ca reacție la anunțul făcut de ministrul Justiției, Tudorel Toader, privind pregătirea unei OUG referitoare la cei ”condamnaţi de complete nelegal constituite”.

Potrivit paginii de Facebook a evenimentului, protestul ”Nu vrem Ordonanță pentru corupți” începe luni la ora 18.00 în Piața Victoriei și este organizat de comunitatea #rezist.

”Tudorel a anunţat la televiziunea inculpatului fugar Ghiţă că a pregătit ordonanţa de urgenţă care anulează 370 de condamnări, printre care şi condamnarea lui Dragnea. E inacceptabil. Protestăm”, spun organizatorii.

Și filosoful Mihai Șora a postat luni un mesaj pe Facebook în care a cerut organizarea de ”proteste masive” și alegeri anticipate.

Ministrul Justiției a precizat, luni, că premierul Viorica Dăncilă va decidedacă și când poate fi adoptată o atare OUG”.

Duminică seara, Tudorel Toader a anunțat la un post de televiziune că a redactat un proiect de ordonanţă de urgenţă, pentru a da posibilitatea persoanelor condamnate de completuri "nelegal constituite" şi care nu mai sunt în termen să poată depune contestaţii în anulare.

Președintele executiv al PMP, Marius Pașcan, a afirmat că această nouă OUG este, de fapt, un act normativ pentru ”o amnistie și grațiere mascate”. Iar liderii USR au declarat că “istoria se repetă” şi că Liviu Dragnea “scapă de condamnarea în dosarul Referendumul”.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO