Protest mut in Prahova. Parintii baiatului de noua ani, mort langa o sonda de petrol, si-au ingropat copilul

02-03-2014 20:16


Baiatul de noua ani din Prahova care a pierit vineri intoxicat cu gaze langa o sonda de petrol a fost inmormantat duminica, in satul lui.

Pe ultimul drum l-au condus zeci de oameni: rude, vecini si prieteni, dar si ecologisti din mai multe zone ale tarii, impresionati de soarta lui tragica.

Dupa slujba religioasa, manifestantii au protestat in tacere langa sonda respectiva, apoi intr-o benzinarie a companiei care detine utilajul.

Marian a murit in urma cu trei zile, intoxicat cu gazele emanate de o sonda. Se intorcea de la scoala si nimeni nu stie de ce s-a apropiat de instalatia aflata langa drum. A fost gasit fara suflare la cateva ore de la anuntarea disparitiei sale.

"Asta cel putin e un pericol public. De ce? Uitati-va unde e pusa, unde sunt casele, unde e sonda. Trebuia sa fie imprejmuita, nici noi nu aveam voie sa fim aici", a spus un protestatar.

"In primul rand sa se ia masurile de rigoare sa vada ce impact are asupra mediului, asupra oamenilor", a spus un altul.

Pentru parintii lui Marian, lumea parca s-a sfarsit. Ar vrea insa ca moartea copilului lor sa nu fi fost zadarnica.

"A fost un copil foarte foarte bun. Daca te vedea in curte iti dadea saru'mana, te intreba ce faceti. Nu merita asa ceva", a spus o vecina.

Coplesiti de tristete, localnicii obisnuiti cu sondele amplasate peste tot sustin ca au mai fost incidente chiar la instalatia respectiva, insa nimic nu s-a schimbat.

"Acum 3-4 ani de zile a mai luat foc, dar autoritatile le-a cam durut in spate de noi. Nu o sa schimbe niciodata nimic", a spus un localnic.

"Pacat ca a trebuit sa moara un copil ca sa poata sa puna un gard. Nici n-o sa se puna doamna, stiti de ce? Ca nu intereseaza pe nimeni! Absolut nimeni nu o sa se faca nimic", a spus o femeie.

Ecologistii au continuat protestul si intr-o benzinarie ce apartine companiei care detine sonda unde a murit Marian.

VIDEO PROTVPLUS.RO