Protest ”de comemorare” a victimelor jandarmilor: "Ne-au gazat ca niște naziști”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

La o săptămână de la mitingul diasporei, oamenii s-au strâns din nou în Piața Victoriei. Vineri seara au organizat un protest... de "comemorare" a momentelor în care jandarmii au intervenit în forţă, inclusiv cu gaze lacrimogene.

Cu măști de gaze sau chirurgicale pe față, cu mâinile ridicate și cu spatele la Guvern, sute de oameni au retrăit vineri seara, în tăcere, scenele șocante care s-au derulat la mitingul din Piața Victoriei, marcat de violențe, din 10 august.

Protestatar, cu mâinile ridicate: "Acum o săptămâna la ora asta eram gazați în continuare, eram pașnici, eram cu mâinile în sus. Ne gazau din toate părțile."

"Ne-au gazat ca niște naziști. După gazele pe care le-am luat în seara de vineri am pus-o în mașină, să o am pentru orice eventualitate, nu e sigur cu ei."

"Ce s-a întâmplat săptămâna trecută pentru noi a fost din păcate un masacru."

Peste 400 de oameni au fost răniți în urmă cu o săptămâna și mulți dintre ei încă poartă pe corp urme ale violenței.

Protestatar: "M-au bruscat, mi-au învinețit mâinile, mi-au sucit mâinile la spate. Am intrat într-o criză de hipocardie, mi s-a făcut rău, am fost luat de ambulanță."

Protestatar: "Nu este suficient, nu o să ne speriem. Nu pot să strig, dar pot să protestez, chiar dacă am inhalat gazele pe care cei din jandarmerie le-au împărțit cu dărnicie tuturor celor din piață."

Manifestația de vineri seară s-a încheiat fără incidente.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO