Proprietarii de pensiuni vor sa faca turism la negru. Din cauza crizei
Impovarati de impozitele tot mai mari, proprietarii din zona Bran-Moeciu spun ca singura lor sansa de supravietuire este ca mai intai sa-si dizolve firmele si abia apoi sa continue sa primeasca turisti.
Din statistici neoficiale reiese ca, inca inainte de criza financiara, jumatate dintre unitatile de cazare din zona Bran-Moeciu functionau fara nicio autorizatie. Acum, agroturismul ar putea deveni pe de-a-ntregul o afacere la negru.
Si asta pentru ca proprietarii de pensiuni sunt loviti din doua parti: in primul rand nu mai au turisti la fel de multi ca inainte, iar in al doilea statul le cere taxe si impozite mult mai mari.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Investitorii in turism din zona Branului s-au plans la Ministerul Turismului, insa oficialii de la Bucuresti spun ca, deocamdata, nu au o solutie pentru ei.
Din cele aproximativ 5000 de locuri de cazare din zona Bran-Moeciu, doar jumatate sunt autorizate. Oficialitatile se tem ca, odata cu criza, fenomenul turismului "la negru" va lua amploare.
Fiecare proprietar de pensiune cu acte in regula da lunar 60-70% din venituri pe taxe si impozite. In conditiile in care in zona nu exista un sistem de canalizare si apa curenta, iar multe drumuri sunt impracticabile.
ANTREC a sesizat si Ministerul Turismului in legatura cu problemele din zona Bran-Moeciu. Reprezentanti Guvernului au raspuns ca vor incerca sa tina cont si de localnicii din zona in noua lege a turismului.