Proprietarii de pensiuni vor sa faca turism la negru. Din cauza crizei


Ultimul update: Duminica 29 Aprilie 2012 03:18
Data publicarii: Vineri 15 Mai 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Impovarati de impozitele tot mai mari, proprietarii din zona Bran-Moeciu spun ca singura lor sansa de supravietuire este ca mai intai sa-si dizolve firmele si abia apoi sa continue sa primeasca turisti.

Din statistici neoficiale reiese ca, inca inainte de criza financiara, jumatate dintre unitatile de cazare din zona Bran-Moeciu functionau fara nicio autorizatie. Acum, agroturismul ar putea deveni pe de-a-ntregul o afacere la negru.

Si asta pentru ca proprietarii de pensiuni sunt loviti din doua parti: in primul rand nu mai au turisti la fel de multi ca inainte, iar in al doilea statul le cere taxe si impozite mult mai mari.

Investitorii in turism din zona Branului s-au plans la Ministerul Turismului, insa oficialii de la Bucuresti spun ca, deocamdata, nu au o solutie pentru ei.

Din cele aproximativ 5000 de locuri de cazare din zona Bran-Moeciu, doar jumatate sunt autorizate. Oficialitatile se tem ca, odata cu criza, fenomenul turismului "la negru" va lua amploare.

Fiecare proprietar de pensiune cu acte in regula da lunar 60-70% din venituri pe taxe si impozite. In conditiile in care in zona nu exista un sistem de canalizare si apa curenta, iar multe drumuri sunt impracticabile.

ANTREC a sesizat si Ministerul Turismului in legatura cu problemele din zona Bran-Moeciu. Reprezentanti Guvernului au raspuns ca vor incerca sa tina cont si de localnicii din zona in noua lege a turismului.

Tags: turism,

Primul roman care a optat pentru tichete de vacanta a ales Eforie Sud!
Plaja gratuita in fata hotelului? Mai asteptati un an
Lunile mai si iunie aduc super-oferte la agentiile de turism
VIDEO PROTVPLUS.RO