Profilul tanarului care poate fi angajat imediat dupa facultate. Ce cauta companiile


Ultimul update: Miercuri 13 Noiembrie 2013 06:50
Data publicarii: Duminica 10 Noiembrie 2013 20:05
Categorie: Stiri Sociale

Mitul conform caruia daca nu ai experienta, nu ai nicio sansa de angajare este pe cale sa fie desfiintat.

Mai multi reprezentanti ai marilor companii care au participat la un targ de job-uri la Iasi au facut profilul tanarului care poate fi angajat imediat dupa ce paraseste bancile facultatii.

Este vorba de studentul implicat, care face voluntariat sau a obtinut burse internationale.

Asta, spun angajatorii, ar putea sa suplineasca foarte bine experienta si le ofera tinerilor 90 la suta sanse de angajare, inca de la primul interviu.

David are 20 de ani si este student la Finante - Banci. Inca din anul 2 isi cauta un loc de munca in domeniu, dar deocamdata se multumeste si cu un internship pe care, de altfel, l-a si obtinut la targul de job-uri. Stie ca asta ar putea fi poarta spre angajare.

"Daca un an de zile fac practica, probabil dupa ce termin facultatea o sa am deja un post asigurat", spune David.

Ion Roca, reprezentantul unei companii: "Studentii care au investit timp in facultate au posibilitatea sa se angajeze, deoarece dorim sa vedem initiativa din partea lor".

Iar initiativa inseamna implicare in munca de voluntariat, burse sau participare la olimpiade. Razvan, spre exemplu, a acumulat premii la mai multe olimpiade si asta il pune in capul listei celor acceptati la internshipuri.

"Ce am eu specific fata de ceilalti? Am participat la olimpiade de informatica si proiecte pe cont propriu, de exemplu", spune Razvan.

Iulian Vacariu, reprezentantul unei companii: "Foarte importanti sunt cei care au participat la concursuri, care au luat premii la concursuri si au demonstrat ca sunt buni in ceea ce fac".

Dragos Lipan, organizatorul targului: "Companiile sunt destul de atente la selectia internilor, fiindca o mare parte din ei vor fi viitori angajati".

Un studiu realizat la un targ de joburi arata ca 90 la suta din companiile de IT, spre exemplu, ii angajeaza cei pe care i-au avut in internship. In alte industrii, procentajul scade, dar nu semnificativ. 30 de companii de renume au oferit sambata, la targul de job-uri de la Iasi, peste o mie de locuri de munca. Peste 5.000 de tineri au participat la interviuri.

Sute de oameni pacaliti cu locuri de munca in strainatate au umplut holurile Tribunalului Bihor
VIDEO PROTVPLUS.RO