Ingrijorate de rezultatele dezastruoase de la bac, universitatile ofera meditatii gratuite elevilor

Dată publicare: 18-05-2013 07:27
Dată actualizare: 21-05-2013 06:55


meditatii

Avand in vedere rezultatele dezastruoase de la Bacalaureat, universitatile vor sa dea o mana de ajutor. Profesorii de la facultati ofera meditatii gratuite tinerilor ce vor sa treaca de examenul maturitatii cu bine.

Astfel, elevii nu mai trebuie sa dea bani pe meditatii si, in plus, isi pot face de pe acum o idee despre atmosfera din facultate.

Universitatea Transilvania din Brasov ofera doua cursuri: matematica si literatura romana, adaptate la nevoile elevilor.

"Nivelul nu este cel de universitate, este de nivelul lor, de liceu, pe temele lor, pe limbajul lor, dar modul si abordarea este mai degraba a unui seminar interactiv, isi pun nedumeririle pe masa intr-un mod liber", a declarat Adrian Lacatus, decanul Facultatii de Litere, Universitatea Transilvania.

Salile de curs s-au dovedit neincapatoare, mai ales ca la simularea examenului de bacalaureat elevii si-au dat seama ca au probleme serioase.

Printre adolescenti s-a strecurat un elev trecut de prima tinerete. Domnul Vasile vrea neaparat sa dea Bacalaureatul, chiar daca are 54 de ani. A mai incercat de doua ori, dar nu a reusit sa ia nota de trecere.

Astfel de cursuri de pregatire pentru bacalaureat au fost organizate in mai toate centrele universitare mari din tara, iar elevii pot participa fara sa plateasca.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO