Profanare de morminte in Prahova. Un barbat s-a imbatat si a folosit cruci ca sa faca rost de lemne pentru incalzire

Ultima actualizare: 18-01-2015 07:23

Un barbat din Prahova este acuzat de profanare de morminte dupa ce, sustin anchetatorii, ar fi furat din cimitirul satului 14 cruci de lemn pe care le-a pus pe foc, ca sa-si incalzeasca locuinta.

Omul, care sta chiar in vecinatate, se ocupa de curatenia cimitirului, dar jura ca nu el ar fi luat crucile. Recunoaste insa ca uneori se imbata atat de tare, incat nu mai stie ce face. Lipsa crucilor a fost sesizata chiar de localnicii veniti sa aprinda lumanari la morminte.

Au anuntat politia, care a facut repede inventarul pagubelor. Cum lipseau doar cruci de lemn, banuielile satenilor s-au indreptat spre familia saraca, ce ara casa chiar langa cimitir.

Initial, barbatul acuzat a negat totul. Dar, pana la urma, in fata politistilor, a recunoascut ca, beat fiind, nu este exclus sa fi luat lemne pentru foc direct de pe morminte.

Ag. principal Raluca Brezeanu, purtatorul de cuvant al IJP Prahova: "Acesta a comis fapta intrucat nu avea cu ce sa isi incalzeasca locuinta. In cauza a fost intocmit un dosar penal pentru profanare de morminte."

Acuzat de profanare de morminte, barbatul este cercetat in libertate si risca pana la 2 ani de inchisoare daca se dovedeste ca este vinovat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO