Zece persoane, trimise in judecata in dosarul Mita la pompe funebre. Metoda prin care faceau bani negri pe seama mortilor
Procurorii au finalizat dosarul mitei de la pompe funebre si au trimis in judecata 10 persoane.
Suspectii, printre care un medic, un asistent de la Ambulanta, 4 politisti si trei reprezentanti ai unor firme care se ocupa de inmormantari sunt banuiti ca impreuna castigau bani negri de pe urma raposatilor din Capitala.
Cei 10 inculpati au fost trimisi in judecata pentru dare si luare de mita dar si complicitate la folosirea de informatii care NU sunt destinate publicitatii.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
In afacerea cu mortii erau 3 angajati ai Ambulantei Bucuresti Ilfov - un medic, un asistent si un operator din dispecerat - 4 agenti ai Politiei Capitalei si trei reprezentanti ai unor firme de pompe funebre care, potrivit procurorilor, au dat mita de 47 de ori ca sa afle informatii despre decese.
Rechizitoriul descrie clar fenomenul. Afacerea incepea in momentul in care rudele pacientilor, implicati intr-o tragedie, apelau la 112.
Complicii isi sunau imediat partenerii de la pompe funebre si le puneau pe tava informatii pretioase: numarul de telefon, adresa si motivul decesului.
S-a intimplat ca in timpul constatarii decesului sau in timpul manevrelor de resuscitare, familiile sa fie sunate desi nu solicitasera servicii funerare, pentru ca ruda respectiva nu murise.
Potrivit procurorilor angajatii Politiei Capitalei si cei ai ambulantei actionau ca niste" agenti de vanzari" ai firmelor de pompe funebre, plasandu le cazurile in schimbul unor sume de bani. Fapt confirmat si de convorbirile inregistrate de anchetatori.
De pe urma unei persoane decedate se putea incasa chiar si 800 de lei.
In castig erau si firmele de pompe funebre. Pentru cei decedati familiile primeau ajutor de la stat de 2223 de lei. Suma era data firmei care se ocupa de inmormantare, desi cheltuielile reale se ridicau la 700 de lei, asa ca profitul in fiecare caz era de peste 900 lei.
Dosarul "Mitei de la pompele funebre" a fost trimis Tribunalului Bucuresti. Asa ca in scurt timp va incepe si procesul la finalul caruia cei 10 inculpati risca pana la 7 ani de inchisoare.
Sursa: Pro TV
Etichete: smurd, politist, morti, judecata, cosar, afacere, pompe funebre,
Dată publicare:
04-09-2014 14:13