Cati bani vor lua in medie romanii pentru care companiile au pregatit prime de Craciun. Vor fi mai multi decat anul trecut


Ultimul update: Luni 17 Noiembrie 2014 00:02
Data publicarii: Vineri 14 Noiembrie 2014 18:35
Categorie: Stiri Sociale

Anul acesta, Mos Craciun va vizita mai multi angajati decat in 2013. O treime din companiile private de la noi spun ca vor acorda prime de sarbatori, potrivit unui studiu recent.

Cei mai multi salariati vor fi recompensati cu produse sau servicii. Ceilalti vor primi bani, in medie, 450 de lei pe care stiu deja cum ii vor cheltui.

Salariatii unei spalatorii se pot considera norocosi. Patronul le-a promis bani in plus de sarbatori.

Mihai Ionut Filip , administratorul spalatoriei auto: "Ne-am hotarat sa le oferim baietilor 100 de lei ca prima de sarbatori pentru ca e o ocazie buna si pentru noi, merge treaba mai bine de sarbatori si se bucura si ei."

Chiar daca nu sunt multi, banii sunt bineveniti, spun angajati care si-au facut si planuri pentru ei.

Companiile care dau prime in bani au, in medie, un buget de 100 de euro de angajat, la fel ca anul trecut, potrivit unui studiu PriceWaterHouse Coopers. Mai multe sunt insa, firmele care acorda bonusuri in produse ori servicii proprii, in valoare de 300 de lei, in medie.

La un salon de frumusete, de pilda, angajatele isi vor face manichiura, coafura si machiajul gratuit de sarbatori. Doamnele spun ca banii economisiti astfel ii vor investi cel mai probabil in tinuta de Revelion.

In total, 29% dintre patroni isi vor recompensa personalul la sfarsit de an, mai multi decat in 2013, arata acelasi studiu.

Horatiu Cocheci, senior manager consultanta in resurse umane PWC Romania: "Mult mai putine companii si-au permis anul acesta o crestere salariala si au trebuit sa o compenseze cumva prin intermediul acestor bonusuri."

La stat se vor acorda prime doar in companiile care au garantat acest drept prin contractul colectiv.

Tags: prime, bani, sarbatori,

Judetele cu cei mai multi bugetari, unde in fiecare bloc cu 10 etaje locuiesc minimum 4 salariati in sectorul public
Cat vor castiga angajatii Dacia dupa negocierile cu patronatul. Doua prime suplimentare si o majorare de 7% a salariului
VIDEO PROTVPLUS.RO