Primariile vor reabilita cladirile si vor recupera apoi banii de la oameni
UPDATE: Puneti bani deoparte pentru reparatii! O noua lege ne-ar putea obliga sa renovam fatada locuintei, daca pune in pericol viata trecatorilor. Cei care nu vor sa-si repare casa trebuie sa stie ca se va ocupa de lucrare primaria.
Aceeasi primarie care-si va recupera banii tot de la proprietari, inclusiv prin executare silita. In prima faza, primariile vor identifica imobilele cu probleme, blocuri ori case neingrijite, si ii vor anunta pe proprietari ca fatada trebuie renovata.
Oamenii trebuie sa precizeze daca platesc sau nu lucrarile de reabilitare. Daca nu au bani ii imprumuta primaria pana la receptia finala, adica timp de 12 sau cel mult 18 luni. Daca nici atunci nu achita factura, autoritatile ii pot executa silit pe propietari. Legea va fi pe masa Guvernului saptamana viitoare.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Ramane insa o intrebare! Ce se intampla in cazul celor care nu incep reabilitarea fatadei nu pentru ca nu ar vrea sa aiba o casa frumoasa, ci pentru ca pur si simplu nu au bani pentru asta?
Conform legii, in situatia celor care au venituri sub salariul mediu net lunar pe economie, primaria va prelua partial sau chiar integral cheltuielile.
Exista si oameni care spun ca proiectul este binevenit intr-un oras ca Bucurestiul, de pilda, in care mersul pe jos este o aventura, pentru ca oricand te poti trezi cu bucati de tencuiala in cap.
Fac exceptie de la noua lege cladirile incadrate in clasa 1 de risc seismic ori reabilitate termic si monumentele istorice.
Sursa: Pro TV
Etichete: cladiri, proiect de lege, elena udrea, reabilitare,
Dată publicare:
11-11-2010 00:00