Primăria Capitalei construiește un hotel pentru câini și pisici

Ultima actualizare: 11-09-2017 15:56

Veşti bune pentru iubitorii de animale. Primăria Capitalei va construi un hotel pentru câini şi pisici. Totodată, autorităţile intenţionează să amenajeze şi un cimitir care să aibă un crematoriu.

În acest fel, reprezentanţii primăriei vor să transforme Bucureştiul într-o Capitală prietenoasă cu animalele. Serviciile oferite de autorităţi nu vor fi însă gratuite.

Consilierii din Primăria Capitalei au decis să înceapă studiile pentru a construi un hotel destinat animalelor de companie şi un cimitir pentru patrupede care să aibă în componentă şi un crematoriu.

Gabriela Firea, primarul Capitalei: "Este un proiect care plasează Bucureştiul în rândul capitalelor europene. Sunt câteva încercări în mediul privat, dacă vor să se asocieze cu noi, le vom acorda sprijin, însă nu este suficient."

Banii de la Primărie vin doar pentru studiile de fezabilitate şi construcţia celor două unităţi. Pentru că serviciile nu vor fi gratuite, atât hotelul, cât şi cimitirul, vor aduce bani la buget, pe care autorităţile vor să-i folosească la noi proiecte pentru protecţia animalelor.

Dacă pleci în concediu şi vrei să-ţi laşi animalul de companie la un hotel privat, preţurile pleacă de la 35 de lei şi pot ajunge până la 150 de lei pe noapte. Şi serviciile oferite de autorităţi vor fi tot contra cost, iar reprezentanţii primăriei spun că vor menţine aceleaşi preţuri că în mediul privat.

De asemenea, primăria vrea să amenajeze şi un cimitir pentru animale.

Tudor-Tim Ionescu, consilier general ALDE: "Din păcate, anumiţi cetăţeni în momentul în care îşi pierd animalul de companie aleg să îl îngroape fie într-un parc, sau în grădina din faţă blocului sau în periferia Bucurestiului, dar acesta practică nu poate continua, pentru că reprezintă zonă sau focare de infecţie pentru noi toţi ceilalţi."

Atât hotelul cât şi cimitirul ar putea fi ridicate în judeţul Ilfov, pentru că preţurile sunt mai mici, susţin autorităţile locale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO