Pricopie: Din anul scolar 2013/2014 vor fi evaluari nationale la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a
Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a anuntat, marti, ca incepand din anul scolar 2013/2014 vor exista evaluari nationale si la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a.
El a precizat ca este necesar sa se aplice o astfel de masura in conditiile in care pana la clasa a VIII-a nu exista nicio evaluare.
"Este vorba de sistemul de evaluare periodica, evaluarea la clasa a II-a, la clasa a IV-a si la clasa a VI-a. Este o idee veche, nu am venit eu cu ea la Ministerul Educatiei, este o idee pe care institutiile specializate in stiintele educatiei din tara si din strainatate o studiaza de ani de zile, iar principalul motiv pentru care trebuie sa introducem aceasta evaluare este acela ca noi, in sistemul nostru de educatie, pana la clasa a VIII-a nu avem nicio evaluare de sistem.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Evaluarea nationala este prima evaluare dupa ani buni de scoala. Sa nu ne miram cand constatam ca 25 la suta din copiii nostri nu reusesc sa ia nota 5 la doua examene. Ma rog, nu sunt usoare, dar nu sunt nici grele, sunt examene de evaluare nationala, matematica si romana, de la sfarsitul clasei a VIII-a", a declarat ministrul Educatiei.
El a spus ca in absenta unor verificari si evaluari de sistem este imposibil sa fie facute "calibrari de sistem", iar prin introducerea evaluarilor nationale si la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a se poate urmari mai bine cum evolueaza fiecare elev, dar si daca si unde sunt probleme la nivel de scoala, de clasa sau de elev.
"Acest sistem va deveni standard incepand cu anul scolar 2013/2014. Prin urmare, dupa cativa ani de gradinita, dupa clasa pregatitoare, dupa clasa I, ajungem in clasa a II-a si putem sa vedem care este nivelul elevilor, iar informatiile respective le putem folosi pentru a vedea unde avem vulnerabilitati, unde sunt probleme, la nivel de scoli, la nivel clase, chiar la nivel de elev in raport cu ceilalti elevi", a explicat Remus Pricopie.
El a facut aceste declaratii la Eforie Sud, la deschiderea scolii de Vara pentru dascalii romani din tara si de peste hotare.
La acest eveniment, care se desfasoara pana sambata, sunt prezente aproximativ 260 de cadre didactice din 27 de judete si din Bucuresti.
Sursa: Mediafax
Etichete: educație, scoala, examen, invatamant, elevi, evaluare, remus pricopie,
Dată publicare:
20-08-2013 14:54