Presedintia va cere Ministerului Educatiei situatia directorilor numiti prin derogare
Consilierul de stat Ligia Deca, seful Departamentului Educatie din Administratia Prezidentiala, a declarat ca ordinul privind numirea directorilor unitatilor de invatamant prin derogare este un "semnal extrem de negativ" in sistem.
"Prin aceasta derogare in bloc, practic inspectorii pot delega aceiasi directori pe post, chiar daca ei nu au luat concursul sau nu s-au prezentat. De ce nu este bine ce se intampla: persoanele care nu au promovat concursul sunt dovedit nepotrivite pentru functia respectiva si in Romania discutam mult despre calitatea educatiei, despre cat de nepotrivita este pe alocuri infrastructura scolara. Cred ca este absolut necesar sa avem directori competenti si independenti", a spus Ligia Deca.
Ea afirma ca la baza schimbarii metodologiei sta si o "presiune" venita din randul fostilor directori, care fie au ratat examenele, fie nu s-au prezentat, dar au dorit sa revina la conducerea unitatilor scolare.
"Era o presiune care venea din zona persoanelor care se aflau in situatia pe care o invoca aceasta derogare, cei care nu au promovat, fosti directori, sau care nu s-au prezentat la concurs. Sunt cateva sute de persoane in aceasta situatie. Sunt si o serie de alti factori, de tipul inspectoratelor care gasesc o solutie relativ facila printr-o astfel de derogare", a spus consilierul de stat.
Ligia Deca afirma ca masura este "un semnal extrem de negativ", pentru ca ii rasplateste pe cei care nu performeaza.
Sursa: Pro TV
Etichete: invatamant, ministerul educatiei, directori, Ligia Deca,
Dată publicare:
09-01-2017 16:05