Mesajul lui Iohannis pentru elevi in prima zi de scoala. Ce reactie a avut Ciolos cand unei fetite i s-a facut rau
A fost o zi cu emotii, in toata Romania, pentru copiii, parintii, bunicii, si dascalii, nerabdatori sa participe, la deschiderea anului scolar.
Un an care se anunta de cumpana pentru invatamantul romanesc, greu incercat de schimbari si marcat de saracie. Cu zambete pe chipuri sau chiar cu lacrimi in ochi, bobocii de la clasa zero au fost vedetele festivitatilor. Pentru ei, urmeaza o etapa noua, plina de sperante, dar si de teste. In schimb, cei din primul an de liceu stiu ca acum incepe, cea mai frumoasa perioada, a vietii lor. ''Sa fiti inainte de toate cinstiti", i-au sfatuit primii oameni, in stat.
Fie ca au fost nerabdatori sa intre la ore, fie tristi ca trebuie sa se desparta de parinti, copiii de la clasa pregatitoare au trait intens prima zi de scoala. Ca sa nu le fie urat printre atatea chipuri noi, unii si-au adus cu ei jucariile preferate.
Alegeri 2024
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
15:30
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spuneau sondajele de opinie despre candidați în urmă cu 6 luni și ce arată acum
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
La Colegiul Gheorghe Lazar bobocii de liceu au fost intampinati cu o surpriza muzicala. Trupa Vunk a cantat o melodie simbol pentru liceeni.
Pe ei ii asteapta poate cea mai frumoasa perioada din viata. "Vreau sa ma imprietenesc cu lumea, sa-mi gasesc prieteni si sa invat, sa ma ajute sa ajung mai departe intr-un loc bun, la facultate."
Aceste fete abia s-au cunoscut si au marcat rapid momentul primului selfie din liceu.
Liceeana: “Fiind un liceu destul de bun, am asteptari destul de mari, pentru ca toata lumea pare sa fie prietenoasa."
De o mare surpriza au avut parte si elevii unei scoli din localitatea Podu Targului. In fata lor a aparut Loredana.
In schimb elevii unei scoli din Fetesti au primit vizita premierului. Din pacate in timpul ceremoniei, unei fetite i s-a facut rau, iar seful guvernului a mers imediat la ea.
Dacian Ciolos premierul Romaniei: "Va indemn sa aveti incredere in voi, in calea voastra, sa va tineti de ea, sa nu cautati neaparat doar note bune, sa cautati sa asimilati si sa intelegeti ceea ce asimilati, sa nu cautati titluri goale de continut, asa cum fac unii, pentru ca sunt obtinute fara ca ceva in voi sa progreseze"
Klaus Iohannis: "Dragi copii, va indemn pe toti cei de aici si pe sutele de mii de copii care incep astazi scoala sa invatati. (...) Va indemn sa studiati si sa va urmati cu pasiune visele"
"Primul sfat pe care mi l-au dat parintii mei a fost sa citesc. Si am citit. Sute, mii de carti. Astazi nu e ca pe vremea mea. Aveti la dispozitie orice: biblioteci intregi, carti online, tablete. Aveti libertate si oportunitati pe care generatia mea nu le-a avut, asa incat cititi cat mai mult si invatati. Aceasta este partea voastra de responsabilitate"..
"Nu pentru profesori, nu pentru parinti, ci pentru voi insiva. Succesul in viata se cladeste prin educatie. Azi pare probabil mai usor sa copiezi un referat de pe internet decat sa citesti, sa te documentezi, sa te gandesti si sa-l faci singur, dar efortul pe care il faceti acum vi se va intoarce in egala masura in viitor, iar corectitudinea din scoala va fi cea care va va modela si va sta la baza performantei voastre", a conchis seful statului.
Cursurile au inceput si in sistemul privat. De pilda la Scoala Lauder- Reut, din Bucuresti unde elevii au avut parte de o primire de neuitat.
Au fost insa si multi copii care au asistat la festivitati extrem de plictisitoare. Cum s-a intamplat, de exemplu, la aceasta scoala din Brasov. O sonorizare care lasa de dorit si cuvantarile interminabile i-au facut pe toti participntii sa se lupte cu plictiseala..
Anul scolar 2016-2017 se va incheia pe 9 iunie. Pentru prima data, conform statului obtinut, elevii vor avea dreptul de a acorda feed-back profesorului. Iar cei de clasa a 8-a vor trebui sa se concentreze mai mult pe evaluarea nationala. Procentul acestui examen, in cadrul admiterii la liceu a crescut de la 75 la 80%.