Preotul din Giurgiu acuzat de viol s-a intors la slujba. Presupusa victima are 80 de ani si refuza sa mai mearga la biserica

Dată publicare: 17-04-2015 17:49
Dată actualizare: 20-04-2015 06:58


Preotul din Giurgiu, acuzat de o batrana de 80 de ani ca ar fi incercat sa o violeze, a fost gasit nevinovat de superiori. Episcopia a hotarat ca el se poate intoarce la slujbe, pentru ca nu a pacatuit.

Cu alte cuvinte, nu sunt probe in acest dosar. Chiar si fara ele, victima sustine ca parintele, scapat acum basma curata, a incercat sa profite de ea.

Pe parinte l-am gasit in mijlocul credinciosilor, in timp ce oficia slujba de sfintire a apei. Le-a vorbit, ca intotdeauna, despre iubire, iertare si pacat. Acuzatiile aduse de mamaia Maria constituie un subiect tabu. Mai ales pentru cei care vad in el un om incapabil de astfel de grozavii.

"Si-mi zice pune-te pe pat pe burta si mi-a ridicat camasa. Si am ramas cu spatele gol. Si ma ia la frectionat cu mainile. Eu n-am mai zis nimic. Zici ca avea pe Satana in el si n-am mai putut sa zic nimic Si in rest despuiata. Zici ca era medic d-ala care opereaza. El cica descraca picioarele. Si eu n-am vrut sa le descrac. Zic de ce, parinte? El mi-a luat picioarele si mi le-a facut asa si eu atunci am zis pana aici", a spus presupusa victima.

Imediat dupa izbucnirea scandalului, parintele a plecat din comuna si s-a retras la manastire, aici a stat toata luna martie si s-a intors la credinciosii sai inainte de Duminica Floriilor. De altfel, si Arhiepiscopia Giurgiului a transmis ca parintele a fost suspendat din functie pana la finalizarea anchetei care sa demonstreze daca acuzatiile erau reale sau nu.

"Sesizarea nu a fost intemeiata. Avand in vedere si rezultatul anchetei organelor de cercetare penala, care au dispus casarea cauzei, neexistand dovezi, si episcopia a dispus reintrarea in slujba a preotului cu pricina", au aratat superiorii preotului.

Singura impotriva tuturor, batrana nu mai calca pe la slujbe. E mahnita ca lumea o arata cu degetul, dar mai ales ca el a scapat basma curata.

"Ce sa mai zic, o sa mor singura, fara inmormantare. Asa a fost", a mai spus femeia.

Si alti sateni sunt tentati sa o creada, doar ca le e teama sa mai vorbeasca. Un barbat, de exemplu, spune ca parintele s-a iubit si cu mama si cu sotia lui.

"Nu mai zic nimic, ca iar ma cert cu el. A venit la mine si mi-a zis ca: lasa ca vezi tu ce se intampla daca mai zici ceva", a spus sateanul.

Pe de alta parte, desi a refuzat sa faca vreun comentariu in fata camerei de filmat, parintele sustine ca a fost tot timpul nevinovat si ca, de fapt, el este victima unui complot. Doar Dumnezeu stie care este adevarul.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO