Preotul care a pus pauză la înmormântare pentru a îndemna oamenii să meargă la referendum

Ultimul update: Vineri 05 Octombrie 2018 18:43
Data publicarii: Luni 01 Octombrie 2018 18:23
Categorie: Social

Cu câteva zile înainte de referendumul pentru modificarea Constituţiei, România e împărţită în două.

„Se injectează ură la nivelul societăţii", susţin sociologii, iar românii par mai învrăjbiţi de la o zi la alta. Dacă reprezentanţii Coaliţiei pentru Familie, cei care au cerut schimbarea, susţin că vor doar să apere copiii de cei care vor să şteargă distincţia dintre un bărbat şi o femeie, minorităţile sexuale reclamă că s-a ajuns mult mai departe.

Spun că nimeni nu mai face apel la calm ori la raţiune iar unii preoţi trimit oamenii la vot chiar şi în timpul slujbelor de înmormântare.

Preotul Ioan Ardelean, arhidiaconul lui Teodosie: "Dacă cumva cineva crede că nu merge la referendum şi nu-şi mărturiseşte credinţa faţă de Hristos şi după aceea crede că e creştin ortodox se înşală amarnic. Amarnic se înşală!"

La Constanța, preotul Ioan Ardelean i-a apostrofat pe enoriaşi când i-a văzut ieşind din biserica în timp ce citea apelul Bisericii Ortodoxe Romane. Apel prin care credincioşii sunt îndemnaţi să voteze la referendumul din 6 şi 7 septembrie. Iar într-un sat din Prahova, un preot a făcut acelaşi apel în timpul unei slujbe de înmormântare.

Preot: ”Chiar dacă ați filmat, să știți că puteți să-l puneți, pentru că am văzut că pe Facebook sunt lucrurile astea. Ăsta e adevărul.

Reprezentanţii Coaliţiei pentru Familie, cei care au strâns semnăturile necesare declanşării referendumului, promovează mersul la vot prin afişe şi pliante.

Cele mai multe dintre mesaje fac referire la copii: "Apără copiii României", "Votul tău apără copiii" sau "Copiii noştri sunt ţinta lor". Asta deşi modificarea legii fundamentale se referă strict la definiţia căsătoriei că uniunea dintre bărbat şi femeie.

Mihai Gheorghiu, preşedinte Coaliția pentru Familie: "De ce trebuie să apărăm copiii? Apărăm atât rolul aceste ideolgii de gen care vrea să şteargă distincţia dintre bărbat şi femei. Educaţia copiilor noştri nu se poate face împotriva convingerilor. Copiii nu sunt material de experiment psihopedagogic, antropologic sau sexual."

Reprezentanţii minorităţilor sexuale susţin că aceste campanii greşit purtate ori greşit înţelese au dus la creşterea urii faţă de membrii comunităţii.

Florin Buhuceanu, preşedinte ACCEPT: "O dată ce persoane din minoritatea mea au fost desemnată hoţi de copii aşa cum pe vremuri evreii şi romii furau copii, s-a ajuns la o retorică a urii iar partidele politice au permis asta în scop electoralist."

Gelu Duminică, sociolog: "E una dintre cele mai retrograde mişcări a ultimilor 30 de ani în ro în care se încearcă să se interzică ceea ce oricum nu se poate face şi în care se injectează efectiv la nivelul societăţii în speranţa că o societate dizivata de o societate mai uşor de controlat."

Indiferent de rezultatul referendumului, căsătoria este posibilă potrivit Constituţiei numai între o femeie şi un bărbat şi toate celelalte argumente sunt doar manipulări, au arătat şi reprezentanţii Consiliului pentru Combaterea Discriminării, susţinând nevoia unei campanii echilibrate.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Rareș Năstase: Avem în România legalizată căsătoria dintre un om și un animal
Rareș Năstase: Avem în România legalizată căsătoria dintre un om și un animal
VIDEO PROTVPLUS.RO
alee
O alee din Târgu Jiu, stricată și reparată în fiecare an. Care este explicația autorităților
Braconajul păsărilor, afacere în floare în Mureș. Specii protejate de lege, găsite în colivii
Femeie din Iași, internată la psihiatrie după ce și-a amenințat cu moartea soțul și copilul de 2 ani
Au angajat roboți să aibă grijă de vaci, pentru că nu găsesc personal. ”Nu trebuie să stai cu gura pe ei”
Elevii din mai multe județe au rămas fără corn și lapte. ”Stau flămânzi până seara”
”Mi-a zis `tu ești țigan, nu ai ce căuta la acest liceu`”. Studiu îngrijorător despre profesorii români
Klaus Iohannis, Let`s Do It, Romania!
Concurs anticorupție ”Civic Avengers”. Premiul: o cafea cu președintele Klaus Iohannis
Arafat vrea ca populația să fie pregătită pentru un dezastru: Să știm cum să reacționăm
”Visuri la cheie”. O fetiță și bunica ei, cu o poveste tragică de viață, au primit o casă construită de la zero
Tartă cu ciocolată și zmeură, o rețetă sănătoasă propusă de Elena Lasconi
Legendara CC-Catch concertează la Cluj. Mesajul transmis românilor de artistă
Mesajul transmis de un copil de 7 ani, părăsit de mamă. Trăiește într-o sărăcie cruntă