Preotii care cer spaga nu patesc nimic, cei care duc bolnavii la spital cu masina lor sunt exclusi
Scandalul starnit in jurul celor trei preoti caterisiti de Episcopia Husilor se rasfrange si asupra enoriasilor din parohiile lor. Oamanii isi pierd astfel duhovnicii care i-au facut sa-si reaminteasca de cele sfinte.
"Treaba crestineasca e la tine, nu si la mine". Cum refuza un preot o inmormantare fara bani
La Vaslui, de pilda, in localitatea Bozia, unde slujeste unul dintre preotii pedepsiti, credinciosii s-au strans astazi la biserica, hotarati sa-si apere parintele.
Desi e tanar, de numai 28 de ani, a avut vreme sa sfinteasca locul. Si s-a facut iubit de enoriasi si pretuit, cum putini preoti sunt.
Astfel de marturii au fost rostite cu aproape o suta de voci - atati oameni s-au strans de dimineata la slujba care nici nu s-a tinut.
Preotul lor n-avea voie sa slujeasca in altar, iar inlocuitorul lui nu a venit.
Parintele Lucian Botez e intr-adevar unul de-ai lor, desi e acolo doar de 8 ani. A gasit o vorba buna pentru orice om care i-a aparut vreodata in fata.
Sarea sa ajute familiile sarmane, ducea bolnavii la spital cu propria lui masina si mai important decat orice, i-a invatat pe enoriasi cea mai importanta lege crestina: cea a iubirii smerite.
Ca parintele Botez, alti doi colegi de-ai sai au fost caterisiti dupa ce au reclamat la politie ca li se opresc bani din salarii, fara nicio justificare.
Isi cer acum drepturile in justitie si daune morale de 200.000 lei, fiecare.
Preotul milostiv a venit in satul necajit din Vaslui imediat ce a terminat Teologia, la Sibiu. Are acum, la randul sau, un copil de crescut. Si nu stie incotro s-o ia.
Parintele are de gand sa duca povestea lui pana in fata Preafericitului Daniel si a Sfintului Sinod, desi
reprezentanţii Episcopiei Husilor, au fost clari in privinta pozitiei bisericii.
Preotii ar fi comis mai multe abateri disciplinare, dupa cum spun spun sefii lor si nu si-au sustinut acuzatiile cu dovezi.