Botez de infarct. Un preot, la un pas sa omoare o fetita in cristelnita: "Nu aveti credinta"

09-11-2011 12:57


Caz revoltator la Brasov, unde o fetita de sase saptamani era sa se inece in cristelnita, la botez. Preotul a scufundat-o brutal, de trei ori, desi parintii protestau, iar bebelusul, scos in sfarsit afara, nu mai respira.

Anastasia, fetita de sase saptamani, este scufundata de preot de trei ori in cristelnita, fara sa-i sustina capul si mai ales fara sa-i astupe caile respiratorii, asa cum se procedeaza cu un bebelus.

Tematori, parintii spun ca l-au rugat sa nu le scufunde fetita in apa si cu capul, dar parintele nu i-a ascultat. 

Dupa ce este scoasa, Anastasia nu tipa si nu se agita, asa cum se intampla cu bebelusul de langa ea, si el botezat in urma cu cateva minute. Parintii inca nu-si dau seama de pericol.

La un moment dat, fetita misca spasmodic din maini si nu scoate nici un sunet. Pare in stare de soc. Mama o ia disperata in brate. Abia acum realizeaza ce se intampla, fetita ei nu mai respira. Oamenii intra in panica si cer ajutor.

Ingerul salvator al Anastasiei a fost un sofer de TIR, aflat si el in biserica, din intamplare, la un alt botez. Facuse cursuri de prim ajutor si a resuscitat-o pe fetita, pana la venirea ambulantei.

Bebelusul a fost preluat de un echipaj SMURD. Medicii l-au preluat, i-au pus masca de oxige si si-au dat seama cat de aproape a fost de moarte. Plamanii nu mai respirau normal iar saturatia de oxigen era de 86%.

Preotul acuzat de familia fetei, care a si depus plingere la politie pentru tentativa de omor, are o alta varianta.

"Nu avea cum sa se inece, proabil copilul era bolnav ca eu am facut sute de de botezuri fara sa pateasca nimic, asa fac eu botezul, spune preotul Eugen Consulea.

Medicii care au urmarit imaginile filmate la botez, spun ca Anstasia a fost intr-adevar in pericol, la fel si ceilalti doi bebelusi botezati inaintea ei, in acelasi mod. S-ar fi putut ineca oricand, mai ales dupa ce apa i-a patruns pe caile respiratorii:

"Daca botezul se face la putine saptamani dupa nastere ar fi indicat ca preotul sa sustina capul copilului si daca plonjarea se face cu fata inainte cu acelasi gest, sa protejeze si caile respiratorii ale copilului", spune dr. Damian Baciu medic pediatru.

Altfel, bebelusul este in mare pericol, s-ar putea sufoca sau chiar poate suferi un soc, dupa botez. Chiar si preotii care au vazut aceste imagini spun ca procedura folosita a fost incorecta.

Din nefericire, cazul Anastasiei nu este unul izolat. Si la Bucuresti un botez era sa se transforme intr-o tragedie: pruncul crestinat a intrat in stare de soc, dupa ce preotul l-a scufundat de trei ori, cu capul in jos. In cateva secunde, bebelusul a inceput sa tremure.

La fel ca in cazul de la Brasov, preotul a incercat sa-i asigure pe cei prezenti ca reactia copilului este normala. 

"Treaba crestineasca e la tine, nu si la mine". Cum refuza un preot o inmormantare fara bani

Reactia incredibila a preotului care nu ingroapa sarmani fara bani, la vederea echipei ProTv. VIDEO


VIDEO PROTVPLUS.RO