Pregatirile pentru ziua nationala sunt in plina desfasurare in Alba Iulia. 30 de bucatari se ocupa de masa populara

Dată publicare: 30-11-2015 13:35
Dată actualizare: 03-12-2015 00:06


Este forfota mare la aceasta ora in bucatariile care apartin primariei si unde se pregatesc de zor mii de portii de friptura. Bunatatile sunt destinate celor care vor petrece 1 decembrie in orasul Marii Uniri.

Bunatatile sunt destinate celor care vor petrece 1 decembrie in orasul Marii Uniri. 30 de bucatari si ajutoare incing cuptoarele pentru masa populara. Marti, la Alba Iulia, sunt asteptati peste 20.000 de oameni.

Oamenii au inceput sa trebaluiasca inca de la primele ore ale diminetii si vor lucra la foc continuu pana marti, cand totul trebuie sa fie perfect. Pentru cele 7000 de portii s-au folosit cantitati impresionante de carne si condimente.

Unul dintre bucatari ne dezvaluie reteta fripturii care va fi gustata de mii de oameni: "Dupa ce am fiert carnea si am prajit-o cu condimente si mirodenii, acum o feliem si o dam cu bait care este facut din boia si mirodenii".

Pe langa carne si mirodenii, autoritatiile s-au mai asigurat cu 880 de paini si peste 1000 de litri de vin.

Pachetele vor fi impartite in patru puncte aglomerate din oras. In plus, va avea loc o parada militara impresionanta la care vor participa 1200 de militari, iar spectatorii vor putea admira peste 60 de masini de lupta! Daca vremea va fi frumoasa, 12 aparate de zbor se vor ridica de la sol, pentru demonstratie.


VIDEO PROTVPLUS.RO