Povesti cu bere si vin. Bauturile speciale vandute clientilor curiosi, o noua afacere de nisa pe strazile din Capitala

×
Codul embed a fost copiat

O noua afacere de nisa se dezvolta cu succes in Romania. Este vorba despre barurile specializate pe anumite tipuri de bauturi.

Sunt locuri intime, la colt de strada, unde gasesti cateva mese, bauturi sofisticate in editii limitate si chelneri care stiu sa-ti spuna povestea licorii din pahar. Fie ca este bere cu aroma de ciocolata sau vin rosu care trebuie decantat 3 ore, pentru fiecare exista un client curios.

Orice afacere de succes se naste din pasiune. Asta crede Petre, care in 2010 si-a deschis o berarie in centrul vechi. A vrut sa fe unic pe piata si a inceput cu 30 de sortimente aduse din strainatate. Ideea a prins iar acum vinde 170 de soiuri. Toate sunt beri de colectie pe care le aduce din Belgia, Scotia, Anglia sau chiar Statele Unite. Au de la 3 grade tarie pana la 41.

"Mai multe sortimente, arome si altceva : beri mai dulci, beri cu aroma de ciocolata, de cirese, de zmeura, de coniac, de whiskey", spune Petre Ion, patronul unei berari.

Petre se lauda ca te poate servi cea mai ravnita bere din lume: fabricata la o manastire din Belgia unde trebuie sa iti faci rezervare cu doua luni inainte daca vrei sa cumperi o lada. Mandru e si de cea mai scumpa bautura din bar: 850 de lei sticla.

Citește și
afaceri
Afaceri pe timp de criza. Patru romani au descoperit succesul mizand pe creativitate
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

La cateva strazi distanta, gasim o alta berarie. Si aici motto-ul este acelasi. Daca vrei sa afli care e adevaratul gust al acestei bauturi pe baza de hamei, intri, daca nu, nu. Patronilor le place sa recomande pentru fiecare sortiment cate un pahar special, care sa iti dea voie sa II simti aroma . E adevarat ca tot ei i-au invatat pe clienti cand trebuie sa se opreasca.

"Prima bere buna iti astampara setea, a doua bere buna iti dezleaga limba, a treia bere buna...a treia bere buna trebuie sa iti aduca aminte ca e ultima bere buna pe care ai baut-o", spune Bogdan, un client.

O regula valabila si pentru cei care nu ar da un pahar de vin nici pentru 10 halbe. Asta a speculat Horia, un inginer pentru care licoarea din struguri nu mai are niciun secret.

Si-a deschis wine bar-ul in urma cu cateva luni si vrea sa readuca pe podium vinul romanesc si povestea lui.

In alt colt al Bucurestiului, Bogdan a pariat pe un gastro wine bar. La el in carciuma, primesti pe langa un pahar de vin bun si mancarea potrivita.

Deocamdata mai putin de 10% din localurile de la noi sunt specializate pe un anumit sortiment de bautura.

"Pentru necunoscatori poate parea ciudat insa in aceasta sticluta de 60 de ml este o bere scotiana de 35 de grade. O sa o las deoparte insa pe aceasta si o sa va spun ca pe mine personal, astazi, m-a cucerit berea organica cu aroma de ciocolata. Va spun, nu are nicio legatura cu ceea ce credeam pana astazi despre aceasta bautura", a relatat propria experienta corespondentul Stirilor ProTV, Irina Gologan.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Ce este aquascapingul. Afacerea cu restaurante in care pestii decoreaza peretii si nu farfuriile
Ce este aquascapingul. Afacerea cu restaurante in care pestii decoreaza peretii si nu farfuriile

Daca vreti sa va intreceti la masa cu o colonie intreaga de piranha sau sa beti un cocktail privind la dansul lenes al pestilor de Amazon, aflati ca afacerea numita "aquascaping" se mentine, in ciuda crizei, pe linia de plutire.

Afaceri pe timp de criza. Patru romani au descoperit succesul mizand pe creativitate
Afaceri pe timp de criza. Patru romani au descoperit succesul mizand pe creativitate

Romanii devin tot mai inventivi cand vine vorba de exploatarea oportunitatilor de business. Cei mai curajosi dintre ei se indreapta spre afacerile de nisa, care vizeaza cumparatori cu nevoi nesatisfacute.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.