Povestea unui băiețel de 5 ani din Oradea, care se luptă cu o afecțiune gravă. Cum îl poți ajuta

03-01-2018 13:02


Andreas, un băieţel de aproape 6 ani din Oradea, a avut o şansă rară datorită unor oameni cu suflet din ţară.

Cu grave probleme de sănătate la naştere, copilul a fost dus la clinici din străinătate pentru terapii complexe şi a făcut progrese uimitoare. A dovedit că este un mare luptător, într-un trup firav și încă mai are nevoie de sprijin.

Pentru a putea ajunge să se bucure de copilărie, părinţii lui sunt nevoiţi să îl ducă neapărat, la tratament în Spania.

La 5 ani şi 7 luni, Andreas se confruntă cu o bătălie constantă, pentru fiecare mişcare pe care orice alt copil o execută firesc, fără efort. Mama lui a avut o sarcină normală, însă la naştere a apărut o complicaţie. Pruncul a scăpat ca prin minune, dar nu se dezvolta normal.

AICI PUTEȚI AFLA CUM ÎL PUTEȚI AJUTA

Părinţii au fost ajutaţi de oameni mărinimoşi, iar copilul a avut parte de terapii personalizate. Acum, după 4 ani, progresele sunt vizibile, dar lupta cu boală - o dipareză mixtă care îi afectează motricitatea - este încă lungă.

Mirela Burlău, kinetoterapeut: „Când l-am cunoscut eu, era destul de imobil, ca să zic aşa. Ne întâlnim cam de 2-3 ori pe săptămână, aproximativ, transformăm totul într-o joacă şi am reuşit, în timp, să ne întindem cu mâinile după o jucărie, să ne ridicăm capul, să ne întoarcem de pe o parte pe alta.”

Andreas a făcut cele mai mari progrese la o clinică din Barcelona. Mai are, însă, nevoie de o lungă terapie până să fie un copil normal.

Loredana Zăgrean, mama lui Andreas: „Din păcate, costurile sunt foarte ridicate şi încercam să ajungem cât de des la acel centru, recomandarea lor fiind de patru ori pe an."

Vasilică Ienei, prietenă de familie: „Eu îl văd şi îl simt că e un luptător. Uite şi acuma, cum se mişcă, cum se învârte."

Părinţii lui Andreas se bucură de fiecare gest pe care băieţelul curajos reuşeşte să îl execute corect.

Loredana şi Tiberiu Zagrean sunt decişi să nu renunţe la visul lor de a-l vedea pe Andreas jucându-se în parc, împreună cu ceilalţi copii. Cine vrea să îl ajute, poate intra pe site-ul asociaţiei pe care familia lui a creat-o special pentru el şi alţi copii în suferinţă.

VIDEO PROTVPLUS.RO