"Povestea prinţesei deocheate", la festivalul de la Sibiu. Bisericile şi halele, transformate în săli de spectacol

Dată publicare: 20-06-2019 08:59
Dată actualizare: 20-06-2019 10:03


Zeci de spectacole au captivat publicul din Sibiu, în săliile de teatru sau pe străzile oraşului.

 

Printre atracţiile acestei ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru se numără şi maratonul pieselor vestitului regizor Silviu Purcărete, iar "Povestea prinţesei deocheate" i-a uimit pe spectatori.

Urmează încă 4 zile de festival, cu zeci de spectacole chiar şi în spaţii neconvenţionale, cum sunt bisericile şi halele industriale.

Piesa regizorului Silviu Purcărete, "Povestea prinţesei deocheate" este o dramă japoneză adaptată într-un spectacol european şi a umplut sala până la refuz.

În stradă, o fanfară britanică a readus la viaţa melodiile celebre din anii 90, iar muzica lor a pus în mişcare o adevărată paradă pe străzile oraşului.

Britanicii au fost şi ei fermecaţi de publicul care a participat la festival.

Şi francezii au spus o poveste magică dintr-o grădină. Aici legume, insecte, fire de praz şi alte personaje, se urmăresc, se îndrăgostesc, visează şi se amestecă printre oameni.

Odată cu venirea nopţii, un duo de artişti francezi au spus, cu umor şi ironie, povestea unui cuplu.

În ultimele 4 zile de festival, serile vor fi animate de concerte şi spectacole stradale în premieră, dar şi câteva piese de teatru clasice precum "Metamorfoze" şi "Faust" în regia lui Silviu Purcărete.


VIDEO PROTVPLUS.RO